Άγιος Γεώργιος: Πότε γιορτάζει ο Στρατός Ξηράς σε όλη την Ελλάδα

0
61

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΣΤΡΑΤΟΥ ΞΗΡΑΣ

Άγιος Γεώργιος: Πότε γιορτάζει φέτος ο Στρατός Ξηράς, που η γιορτή του Αγίου προστάτη του πέφτει μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα. Δείτε όλες τις εκδηλώσεις.

 

Την Παρασκευή 3 Μαΐου ο Στρατός Ξηράς (πλην του Πυροβολικού) γιορτάζει τον προστάτη του Άγιο Γεώργιο. Η κεντρική εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 3 Μαΐου στις 11 το πρωί στη Σχολή Πεζικού στη Χαλκίδα, ενώ αναμένεται να παρεβρεθεί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Στην Λάρισα η μνήμη του προστάτη του Στρατού Ξηράς, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, θα γιορταστεί στην έδρα της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ (Στρατόπεδο «ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΛΑΣΤΗΡΑ»).

Η γιορτή θα γίνει την Παρασκευή 3 Μαΐου 2019, στις 11:30.

Το πρόγραμμα του εορτασμού περιλαμβάνει ∆οξολογία στον χώρο του Ηρώου του Στρατοπέδου, ανάγνωση της Ημερήσιας ∆ιαταγής του κ. Αρχηγού ΓΕΣ και κατάθεση στεφάνου από τον ∆ιοικητή της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο.

Στο Δ΄Σώμα Στρατού ο εορτασμός θα γίνει την Παρασεκυή 3 Μαΐου στις 11:30 το πρωί στο στρατόπεδο «Υπίατρου Τριανταφυλλίδη» στο Πετροχώρι Ξάνθης.

Στο Γ’ Σώμα Στρατού η ανάλογη γιορτή θα γίνει στο Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού την Παρασκευή 3 Μαΐου στις 11 το πρωί.

Τέλος στην Ιη Μεραρχία Πεζικού «ΣΜΥΡΝΗ» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Μαΐου και ώρα 7:30 έως 10:30 θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία και δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στο στρατόπεδο «ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΜΥΝΤΑ» στο Στρατηγείο της Ιης Μεραρχίας Πεζικού. Με το πέρας της δοξολογίας θα παρουσιαστεί έκθεση οπλικών συστημάτων. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό.

Source link