Άγιος Γεώργιος: Σήμερα γιορτάζει ο Στρατός Ξηράς – Εκδηλώσεις

0
51

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΣΤΡΑΤΟΥ ΞΗΡΑΣ

Σήμερα ο Στρατός Ξηράς τιμά τον προστάτη του Άγιο Γεώργιο. Ο Άγιος Γεώργιος ο τροπαιοφόρος, ο πολεμιστής άγιος προστατεύει τον Στρατό Ξηράς. Χρόνια Πολλά!

 

Σήμερα ο Στρατός Ξηράς τιμά τον προστάτη του Άγιο Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο. Με πίστη στις στρατιωτικές αρετές, με αισιοδοξία και γενναιοψυχία ο Στρατός Ξηράς, πανίσχυρη αποτρεπτική δύναμη γιορτάζει και τιμά τον προστάτη του Μεγαλομάρτυρα Άγιο Γεώργιο με μια σειρά από εκδηλώσεις που γίνονται σε μονάδες σε όλη την Ελλάδα.

Σήμερα Παρασκευή 3 Μαΐου η κεντρική εκδήλωση θα γίνει στις 11 το πρωί στη Σχολή Πεζικού στη Χαλκίδα, ενώ αναμένεται να παρεβρεθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης.

Στην Λάρισα η μνήμη του προστάτη του Στρατού Ξηράς, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, θα γιορταστεί στην έδρα της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ (Στρατόπεδο «ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΛΑΣΤΗΡΑ»).

Η γιορτή θα γίνει την Παρασκευή 3 Μαΐου 2019, στις 11:30.

Το πρόγραμμα του εορτασμού περιλαμβάνει ∆οξολογία στον χώρο του Ηρώου του Στρατοπέδου, ανάγνωση της Ημερήσιας ∆ιαταγής του κ. Αρχηγού ΓΕΣ και κατάθεση στεφάνου από το ∆ιοικητή της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο.

Στο Δ΄Σώμα Στρατού ο εορτασμός θα γίνει την Παρασκευή 3 Μαΐου στις 11:30 το πρωί στο στρατόπεδο «Υπίατρου Τριανταφυλλίδη» στο Πετροχώρι Ξάνθης.

Στο Γ’ Σώμα Στρατού η ανάλογη γιορτή θα γίνει στο Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού την Παρασκευή 3 Μαΐου στις 11 το πρωί.

Τέλος στην Ιη Μεραρχία Πεζικού «ΣΜΥΡΝΗ» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Μαΐου και ώρα 7:30 έως 10:30 θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία και δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στο στρατόπεδο «ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΜΥΝΤΑ» στο Στρατηγείο της Ιης Μεραρχίας Πεζικού. Με το πέρας της δοξολογίας θα παρουσιαστεί έκθεση οπλικών συστημάτων. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό.

 

 

Source link