Άρματα, πυροβολικό και αντιαρματικά για τη Νιγηρία από την Κίνα

0
72

Μοιραστείτε το άρθρο

Λαμβάνοντας όλα τα μέτρα ασφαλείας για τον μετριασμό της επιδημίας, προσωπικό και άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων της Κίνας και της Νιγηρίας ξεφόρτωσαν στις 8 Απριλίου 17 στρατιωτικά οχήματα από την κινεζική Norinco για τον στρατό της Νιγηρίας.


Μεταξύ των οχημάτων περιλαμβάνονταν άρματα μάχης VT-4, αυτοκινούμενα πυροβόλα SH-5 και κυνηγοί αρμάτων ST-1. Tα 17 οχήματα αποτελούν μέρος μιας μεγαλύτερης παραγγελίας της Νιγηριανής κυβέρνησης από την Κίνα για την ενίσχυση της στρατιωτικής ισχύος της. Μαζί με τα οχήματα παραλήφθηκαν και σημαντικές ποσότητες ανταλλακτικών και εργαλείων που θα βοηθήσουν στην επίτευξη αρχικής επιχειρησιακής κατάστασης.

Η Κίνα εξάγει αντιαρματικούς πυραύλους παρά την πανδημία

Συνολικά 15 εμπορευματοκιβώτια των 40 ποδών παραδόθηκαν μαζί με τα στρατιωτικά οχήματα. Εκπρόσωπος του υπουργείου Αμύνης της Νιγηρίας δήλωσε πως αν δεν ήταν οι περιορισμοί από την πανδημία του Covid-19 οι διαδικασίες παράδοσης και εκπαίδευσης στον νέο εξοπλισμό θα είχαν ολοκληρωθεί νωρίτερα.


Το άρμα μάχης VT-4, γνωστό και ως ΜΤΒ-3000 αποτελεί εξαγωγική έκδοση του κινεζικού άρματος MTB-2000 και είναι αναβαθμισμένο σε σχέση με αυτό με στοιχεία του Type-99. Πρόκειται για ένα σύγχρονο άρμα 3ης Γενιάς με βάρος 52 τόνους, ταχύτητα 70 χλμ/ώρα, πυροβόλο των 125 mm και ενεργό θωράκιση (ERA).

Το Παρίσι προειδοποιεί το Πεντάγωνο να μην μειώσει τις στρατιωτικές του δυνάμεις στη Δυτική Αφρική

To αυτοκινούμενο ελαφρύ πυροβόλο SH-5 των 105 mm φέρεται πάνω σε πήγμα φορτηγού 6×6 με θωρακισμένη καμπίνα. Εξέλιξη του κινεζικού SH-2 το πυροβόλο έχει βεληνεκές 18 χλμ.


Τέλος, ο κυνηγός αρμάτων ST-1 αποτελεί εξαγωγική έκδοση του διαδεδομένου τροχοφόρου, αμφιβίου τεθωρακισμένου ZBL-08 ή Type-08 που υπηρετεί με τον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό της Κίνας αλλά και άλλων χωρών (Ταϋλάνδη, Γκαμπόν, Βενεζουέλα) σε διάφορους ρόλους. Σαν κυνηγός αρμάτων φέρει πύργο με το πυροβόλο ραβδωτής κάνης ευθυτενούς τροχιάς L7 και σκοπό έχει την παροχή πυρών αμέσου υποστήριξης σε δυνάμεις πεζικού.

Αγορά επιρροής: Η Κίνα θα φιλοξενήσει το πρώτο Φόρουμ Άμυνας Κίνας-Αφρικής

Πηγή

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com