Άσκηση βολών με χρώματα, σχήματα και νούμερα

0
64

Υπάρχουν αμέτρητες παραλλαγές από αυτό το τύπο άσκησης, αλλά όλες έχουν ένα κοινό. Αποσκοπούν στη βελτίωση της ικανότητας εντοπισμού-αναγνώρισης και ταχείας εξουδετέρωσης ενός στόχου. Η άσκηση μπορεί να εκτελεστεί με οποιοδήποτε πυροβόλο όπλο και σε οποιαδήποτε μορφή θέλετε. Άρα θεωρούμε είναι είναι κάτι χρήσιμο να το αναφέρουμε στη σελίδα μας.

Πηγή: OutdoorHub.com

Στη πιο απλή μορφή της, έχουμε κάτι όπως να γράφουμε με ένα μαρκαδόρο γράμματα όπως Α, Β, Γ, κ.ο.κ. ή ακόμα και σχήματα στο στόχο. Έπειτα ο σκοπευτής βρίσκεται σε στάση ετοιμότητας και ένας άλλος φωνάζει κάτι από αυτά. Ο σκοπευτής πρέπει το ταχύτερο δυνατό να τα εντοπίσει και να κάνει εύστοχες βολές. Βλέπετε ένα στόχο του εμπορίου ειδικά σχεδιασμένο για αυτού του τύπου την άσκηση βολών εδώ.

Πηγή: RefactorTactical.com

Προσωπικά, τη θεωρούμε μία πολύ χρήσιμη και πρακτική άσκηση γιατί αναγκάζει το σκοπευτή να βρεθεί σε μία κατάσταση αντίδρασης που πέρα από τις βολές, πρέπει να σκεφτεί και να κάνει σωστό εντοπισμό και αναγνώριση του στόχου πριν βάλλει. Δηλαδή, κάτι πάρα πολύ ρεαλιστικό.

Πηγή: PersonalDefenseNetwork.com

Εξελίξεις της άσκησης μπορεί να είναι να φωνάζονται 2-3 στόχοι μαζί. Π.χ. «κίτρινο, Β, τετράγωνο!» και ο σκοπευτής θα πρέπει να τους εκτελέσει κατά σειρά. Άλλη εξέλιξη είναι να εισάγουμε κίνηση, εμπλοκές, μεγαλύτερη απόσταση, βολές με το βοηθητικό χέρι, χρόνο εκτέλεσης, ή ένα από τα αγαπημένα μας, ανταγωνισμό. Δηλαδή, δύο σκοπευτές και να «κερδίζει» όποιος ρίξει στο τελευταίο στόχο πρώτος.

Πηγή: LuckyGunner.com

Παρακάτω βλέπετε ένα σύντομο βίντεο με τον γνωστό Ιταλό εκπαιδευτή ένοπλης μάχης, κύριο Instructor Zero, που εκτελεί μία τέτοιας μορφής άσκηση με γράμματα και νούμερα εδώ.

Source link