Άσκηση βολών «Ωχ, όχι!» | Αμυντικά και Στρατιωτικά Θέματα

0
62

Εδώ και αρκετές δεκαετίες υπάρχει μία άσκηση που εφαρμόζεται σχεδόν σε κάθε εκπαίδευση ένοπλης μάχης. Η άσκηση έχει διάφορα ονόματα όπως «Oh, crap!» (Ωχ, σκατά!) και «Oh, no!» (Ωχ, όχι!) αλλά η δομή της παραμένει ακριβώς η ίδια. Εάν έχετε παρακολουθήσει οποιαδήποτε εκπαίδευση ένοπλης μάχης το πιθανότερο είναι ότι ήδη γνωρίζετε την άσκηση.

Πηγή: OutdoorLife.com

Η άσκηση βασίζεται σε ένα πάρα πολύ πιθανό σενάριο που μπορεί δραματικά να επηρεάσει μία ένοπλη συμπλοκή. Το σενάριο κατά το οποίο το όπλο μας παθαίνει οποιαδήποτε εμπλοκή. Με απλά λόγια, το όπλο μας δε ρίχνει όταν τραβάμε τη σκανδάλη. Είτε γιατί είναι άδειο είτε γιατί κάτι άλλο συνέβη. Στο παρελθόν έχουμε παρουσιάσει διάφορες εμπλοκές και τις μεθόδους επίλυσης τους, ωστόσο εδώ δε θα συγκεντρωθούμε σε αυτό, αλλά στην άσκηση. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για επίλυση εμπλοκών μελετήστε τα άρθρα μας:

Πηγή: DefenseReview.com

Η άσκηση αυτή μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε πυροβόλο όπλο (πιστόλια, περίστροφα, τυφέκια, καραμπίνες, πολυβόλα, κτλ.). Κατά τη προετοιμασία ζητάμε από κάποιον τρίτο να γεμίσει το γεμιστήρα ή το όπλο μας και σε τυχαίες θέσεις να βάλει φυσίγγια αδρανείας. Τα φυσίγγια αδρανείας είναι πλαστικά φυσίγγια εκπαιδεύσεως που δε πυροδοτούνται. Απλά είναι κατασκευασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να μη προκαλούν φθορές στον επικρουστήρα και θαλάμη του όπλου. Βλέπετε μερικά παρακάτω.

Πηγή: TheOutdoorLand.com

Μετά από αυτό, ξεκινάμε μία χρονομετρημένη άσκηση πολλαπλών βολών. Ότι εμείς θέλουμε, πολλαπλοί στόχοι, ο ίδιος στόχος από διάφορες αποστάσεις, οτιδήποτε. Όταν το όπλο μας προσπαθήσει να τροφοδοτήσει το φυσίγγιο αδρανείας τότε θα δημιουργήσουμε μία εμπλοκή τροφοδότησης. Καθώς η άσκηση χρονομετρείται πρέπει υπό τη πίεση του χρόνου να επιλύσουμε την εμπλοκή και να ολοκληρώσουμε τις βολές μας το συντομότερο δυνατό με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια.

Πηγή: SkyAboveUs.com

Αυτή η πολύ απλή άσκηση βοηθάει στο να εξασκηθούμε στην επίλυση εμπλοκών σε ένοπλη μάχη αλλά και στη ταχεία επαναφορά μας στη μάχη έπειτα από ένα απρόοπτο γεγονός. Όπως αναφέραμε και στην αρχή του άρθρου, σχεδόν οποιαδήποτε εκπαίδευση ένοπλης μάχης περιλαμβάνει αυτή την άσκηση σήμερα.

Source link