Άσκηση σκοποβολής πίστα επίθεσης 10 βολών

0
54

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε μία άλλη κλασική άσκηση βολών με όπλο χειρός. Η άσκηση έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό από το αμερικανικό περιοδικό αστυνομικού περιεχομένου «SWAT Magazine». Είναι μία άσκηση που αποσκοπεί στη βελτίωση του συνδυασμού ταχύτητας και ευστοχίας.

Πηγή: ArmedPersonalDefense.com

Η άσκηση αυτή έγινε γνωστή από τον πολύ έμπειρο στρατιωτικό εν αποστρατεία και εκπαιδευτή όπλων κύριο Ήθαν Τζονς στην έκδοση του περιοδικού «SWAT Magazine» από τον Ιανουάριο του 2014. Βλέπετε μία φωτογραφία του κυρίου Ή. Τζονς στη συνέχεια.

Πηγή: SWATMag.com

Ο στόχος που χρησιμοποιείται στην άσκηση αυτή είναι ο κλασικός κυκλικός στόχος NRA B8 που είναι σχεδιασμένος για βολές από απόσταση 25 μέτρων. Ανάλογα με το που θα είναι οι βολές ο σκοπευτής συλλέγει αντίστοιχο αριθμό βαθμών. Για παράδειγμα, εάν καταφέρει να έχει και τις 10 βολές στο κέντρο τότε είναι 100 βαθμοί. Ασφαλώς, ένα σημαντικό χαρακτηριστικό είναι και ο χρόνος. Σύμφωνα με τον Ή. Τζονς το ελάχιστο όριο είναι 80 βαθμοί σε χρόνο 20 δευτερολέπτων. Βλέπετε το στόχο NRA B8 παρακάτω.

Πηγή: Kruger-US-Targets.com

Για την άσκηση ο σκοπευτής τοποθετεί δέκα φυσίγγια στο όπλο του και εν συνεχεία ασφαλίζει το όπλο του στη θήκη του και στέκεται σε απόσταση 25 μέτρων από το στόχο. Όταν ακουστεί ο ήχος έναρξης από το χρονόμετρο του, εκτελεί τα ακόλουθα βήματα.

  1. Τραβάει το όπλο του και ρίχνει δύο βολές
  2. Τρέχει στα 15 μέτρα από το στόχο και εκτελεί δύο βολές
  3. Τρέχει στα 7 μέτρα από το στόχο και εκτελεί τρεις βολές
  4. Ξεκινάει να περπατάει προς το στόχο και εν κινήσει εκτελεί τρεις βολές

Πηγή: YouTube.com/watch?v=zaP9Gb94XHM

Όπως είναι κατανοητό, η ευστοχία έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από τη ταχύτητα καθώς ο χρόνος των 20 δευτερολέπτων είναι υπεραρκετός. Οπότε βαρύτητα πρέπει να δοθεί στις βασικές αρχές σκόπευσης και στη σωστή εκτέλεση τους. Είναι μία εξαιρετική άσκηση που συνδυάζει ευστοχία και κίνηση με έναν αποτελεσματικό τρόπο.

Πηγή: PrimaryAndSecondary.com

Source link