Έπεσαν οι υπογραφές για τα Rafale!

0
21

Πριν λίγα λεπτά υπογράφθηκε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας η σύμβαση απόκτησης των 18 μαχητικών Rafale, τα πρώτα από τα οποία θα παραδοθούν μέσα στο καλοκαίρι!

 

Παναγιωτόπουλος: Τα Rafale πολλαπλασιάζουν τη δύναμη πυρός της ΠΑ

Αμέσως μετά τις υπογραφές μίλησαν στους εκπροσώπους του Τύπου οι υπουργοί Άμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος και Φλοράνς Παρλί.

Στις δηλώσεις του ο ΥΕΘΑ δεν έκρυψε τη χαρά του για την επίσκεψη της κ. Παρλί και χαρακτήρισε την προμήθεια των Rafale ορόσημο στη διμερή συνεργασία. Δήλωσε περήφανος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα και υπογράμμισε ότι το Rafale είναι σημαντικός παράγοντας αεροπορικής υπεροχής, που θα ενισχύσει περαιτέρω την ΠΑ και τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Τέλος ο κ. Παναγιωτόπουλος επεσήμανε την αμέριστη, διαχρονική στήριξη της Γαλλίας στην Ελλάδα.

 

Παρλί: Σύντομα οι προτάσεις για την ανανέωση του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού

Η Φλοράνς Παρλί αναφέρθηκε στο όραμα του Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την ανάπτυξη στρατηγικής σχέσης Ελλάδας-Γαλλίας και εμφανίστηκε ιδιαίτερα ευτυχισμένη που η Ελλάδα γίνεται η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που αποκτά το Rafale.

Η ίδια επανέλαβε ότι οι δύο χώρες μοιράζονται κοινές προκλήσεις και υπογράμμισε ότι η στενή αμυντική συνεργασία θα συνεχιστεί και το φετινό έτος.

Σε λίγες μέρες θα αναπτυχθούν στην Ελλάδα τέσσερα γαλλικά Rafale, δύο A400M και ένα A330 MRTT, ενώ η Γαλλία θα συμμετέχει τον Απρίλιο στην άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ με τέσσερα αεροσκάφη Mirage και οκτώ Rafale.

Παράλληλα προανήγγειλε την παρουσία ελληνικής φρεγάτας στην ομάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Charles de Gaulle, στα τέλη Φεβρουαρίου ή τις αρχές Μαρτίου, όταν το Charle de Gaulle αναπτυχθεί στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τέλος, η Φλοράνς Παρλί τόνισε ότι η Γαλλία θα διαβιβάσει σύντομα τις προτάσεις για την ανανέωση του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

 

Περισσότερα σε νεότερη ανάρτηση.

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com