Έτοιμη η Κροατία να υποδεχθεί τα ΤΟΜΑ Bradley το 2021! (τα οποία θέλει και η Ελλάδα)

0
23

Μοιραστείτε το άρθρο

Η Κροατία είναι σίγουρη ότι θα παραλάβει αμερικανικά τεθωρακισμένα οχήματα μάχης (ΤΟΜΑ) M2 Bradley το 2021.

Μιλώντας σε χθεσινή εκδήλωση, ο Κροάτης υπουργός Άμυνας Damir Krsticevic επιβεβαίωσε πως το πρόγραμμα των Bradley είναι σε πολύ προχωρημένο επίπεδο, με Κροάτες αξιωματικούς να έχουν ήδη επιθεωρήσει και επιλέξει τα οχήματα, που οι ΗΠΑ προσφέρουν στην Κροατία, σε Νεβάδα και Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με τον Krsticevic, τα Bradley θα ανήκουν στην έκδοση M2A2 ODS (Operation Desert Storm) και θα είναι 60 (δεν αποκλείεται να φθάσουν τελικά τα 84). Οι απαιτήσεις των Κροατών ανέρχονται σε 120 TOMA.

Αμερικανικά ΤΟΜΑ Bradley εξετάζει (και) η Κροατία – Ποιες είναι οι προτάσεις και ποια τα πιθανά κόστη

Η Κροατία ενδιαφέρθηκε επίσημα για πρώτη φορά για το Bradley το 2017. Τον Ιούλιο του ίδιου έτους άνθρωποι της BAE Systems επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του τοπικού εργοστασίου Duro Dakovic, το οποίο φιλοδοξεί να συμμετέχει στις εργασίες εκσυγχρονισμού των οχημάτων και να γίνει μελλοντικά περιφερειακό κέντρο υποστήριξης για τα Bradley που θα βρίσκονται στην Ευρώπη.

Όπως τονίζει το «Obris», το κάθε κροατικό Bradley θα κοστίζει μεταξύ 2 και 5 εκατ. δολάρια και το τελικό κόστος θα φθάσει τα 120 με 300 εκατομμύρια για 60 οχήματα. Οι ΗΠΑ θα χορηγήσουν $25 εκατ. για τον εκσυγχρονισμό, ενώ η ονομαστική αξία των οχημάτων ανέρχεται σε περίπου $84 εκατομμύρια.

367 ΤΟΜΑ Μ2 Bradley για τον Ελληνικό Στρατό

Κάπου εδώ να θυμίσουμε ότι το Bradley ενδιαφέρει και τον Ελληνικό Στρατό, με την DSCA να ενημερώνει στις 4 Μαΐου 2018 το Κογκρέσο για την πιθανή μεταβίβαση 367 μεταχειρισμένων οχημάτων της βασικής έκδοσης M2 (M2A0) στην Ελλάδα. Από εκείνη τη στιγμή και μετά δεν υπάρχουν αρκετές πληροφορίες, αν και μοιάζει αρκετά πιθανό ενδεχόμενο να επαναληφθεί η περίπτωση των ελικόπτερων Kiowa Warrior, με την Κροατία να αποκτά πρώτη τα OH-58D και την χώρα μας να ακολουθεί. Θα συμβεί το ίδιο και με τα Bradley;

Η νέα «ΠΤΗΣΗ & Διάστημα» ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2019

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com