Έτσι θα γίνει η κατάταξη στον Στρατό Ξηράς για τη 2018 Γ/ΕΣΣΟ

0
117

Ήρθε η ώρα για τη κατάταξη της δεύτερης σειράς στρατεύσιμων που θα παρουσιαστούν με το νέο σύστημα στον Στρατό Ξηράς. Η ανακοίνωση του ΓΕΣ.

 

 

Ήρθε η ώρα της κατάταξης για την 2018 Γ/ΕΣΣΟ του Στρατού Ξηράς. Αναλυτικά και σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού:

1. Με εγκύκλιο διαταγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καλούνται να καταταγούν στο Στρατό Ξηράς οι στρατεύσιμοι με την 2018 Γ/ΕΣΣΟ, από 21 έως και 24 Μαΐου 2018 (ενώ την 14 , 15 και 16 Μαΐου 2018 θα παρουσιασθούν όσοι κατά το παρελθόν έτυχαν αναβολής για λόγους υγείας), όπως παρακάτω:

α. Οι στρατεύσιμοι κλάσης 2020 (έτος γέννησης 1999) που είναι γραμμένοι ή είναι αδήλωτοι στα μητρώα αρρένων των Νομών Αιτωλοακαρνανίας, Αρκαδίας, Αττικής (μόνο των περιφερειών της ΣΥ Δυτικής Αττικής, της ΣΥ Ανατολικής Αττικής, καθώς και της περιφέρειας της ΣΥ Αθήνας με επώνυμο που αρχίζει από Α έως και Λ), Δράμας, Ηρακλείου, Θεσσαλονίκης (με επώνυμο που αρχίζει από Α έως και Λ), Ιωαννίνων, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κεφαλληνίας, Λάρισας, Λασιθίου, Ξάνθης (μόνο του Δήμου Αβδήρων, Μύκης και Τοπείρου), Πιερίας, Σάμου, Σερρών και Φθιώτιδας.

β. Οι στρατεύσιμοι των κλάσεων 1995 έως και 2019 (έτη γέννησης 1974 έως και 1998), από όλους τους Νομούς που υπέχουν υποχρέωση στράτευσης και είναι κατηγοριών πρώτης έως τετάρτης (Ι/1 έως και Ι/4), πλήρους ή μειωμένης θητείας, ανεξάρτητα αν έχουν τελειώσει ή όχι τη βασική ή ειδική εκπαίδευση και οι λόγοι της υποχρέωσής τους για κατάταξη δημιουργήθηκαν στο διάστημα από 2 Ιανουαρίου 2018 έως 28 Φεβρουαρίου 2018.

γ. Οι στρατεύσιμοι των κλάσεων της παραγράφου 1β της παρούσας που έτυχαν αναβολής κατάταξης για λόγους υγείας, εφόσον η ημερομηνία λήξης της περιλαμβάνεται στο διάστημα από 1 Μαρτίου 2018 έως 30 Απριλίου 2018.

2. Περισσότερες πληροφορίες για τα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΟ), τις ακριβείς ημερομηνίες και τις υποχρεώσεις αυτών που καλούνται για κατάταξη, παρέχονται από τις κατά τόπους Στρατολογικές Υπηρεσίες και στην ιστοσελίδα του Γενικού Επιτελείου Στρατού www.army.gr .

3. Οι καλούμενοι κατά την κατάταξή τους να έχουν μαζί τους οπωσδήποτε το δελτίο της αστυνομικής τους ταυτότητας, το Σημείωμα Κατάταξης, το Ατομικό Βιβλιάριο Νοσηλείας τους, αποδεικτικό του Αριθμού Φορολογικού τους Μητρώου (ΑΦΜ) καθώς και ακτινογραφία θώρακος, που θα συνοδεύεται από γνωμάτευση ακτινολόγου ή πνευμονολόγου ιατρού, από οποιοδήποτε στρατιωτικό ή κρατικό νοσοκομείο.

Source link