Έφτασαν! Επιτέλους τα Σκάφη Ανορθόδοξου Πολέμου Mark V στο ΠΝ, πρώτη επιθεώρηση από Α/ΓΕΕΘΑ και Α/ΓΕΝ!

0
32

Μοιραστείτε το άρθρο

Στα χέρια του Πολεμικού Ναυτικού είναι αισίως τα τέσσερα Σκάφη Ανορθοδόξου Πολέμου (ΣΑΠ) Mark V, τα οποία παραχωρήθηκαν μεταχειρισμένα από τις ΗΠΑ για την κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ).

Τα Mark V είδε νωρίτερα σήμερα από κοντά ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη ΠΝ, σε επίσκεψη στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας. Στην επίσκεψη παραβρέθηκαν επίσης ο Ακόλουθος Άμυνας των ΗΠΑ στην Ελλάδα Πλοίαρχος Τίμοθι Κέτερ (Timothy N. Ketter) και ο εκπρόσωπος του Γραφείου Αμυντικής Συνεργασίας (ODC) των ΗΠΑ στην Ελλάδα Αντιπλοίαρχος Άντονι Γκάρνερ (Anthony Garner).

Το ΠΝ προετοιμάζεται για την παραλαβή και χρήση των Mark V, βάση τους η Αμφιάλη

Το πρόγραμμα απόκτησης των τεσσάρων ΣΑΠ Mark V πραγματοποιήθηκε μέσω των προγραμμάτων Excess Defense Articles (EDA) και η προσθήκη τους στο οπλοστάσιο της ΔΥΚ είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς αποκτά ένα σχεδόν stealth μέσο, υψηλής ταχύτητας, για διείσδυση και απαγκίστρωση σε εχθρικό έδαφος σε μεγάλες αποστάσεις.

Όπως το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) ανακοινώνει, τα MK-V θα παραμείνουν στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας για την εκτέλεση των απαιτούμενων ελέγχων και εργασιών συντήρησης και επισκευής, στο πλαίσιο της ενεργοποίησής τους. Η μεταφορά τους από τις ΗΠΑ ολοκληρώθηκε στις 6 Απριλίου και με το τέλος των εργασιών θα προσδώσουν αναβαθμισμένες επιχειρησιακές δυνατότητες της ΔΥΚ.

*Στην κεντρική φωτογραφία διακρίνεται επίσης το μελλοντικο ΠΓΥ “ΗΡΑΚΛΗΣ” που αποτελεί δωρεά του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη.

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com