ΑΕΜ σε όχημα κυβερνητικού στελέχους της Συρίας

0
14

Στις 24 Απριλίου 2019 η υπηρεσία πληροφοριών της Συρίας του καθεστώτος Άσαντ, η ευρέως γνωστή Σουμπάτ αλ-Μουκχαμπαράτ αλ-Ασκαρίγια, σε ένα τυπικό έλεγχο της σε οχήματα κυβερνητικών στελεχών εντόπισε τον ΑΕΜ (Αυτοσχέδιο Εκρηκτικό Μηχανισμό) που θα δούμε σε αυτό το άρθρο μας.

Πηγή: StraitsTimes.com

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες ανοικτές πηγές, ο ΑΕΜ βρέθηκε σε ένα όχημα στελέχους ασφαλείας του καθεστώτος Άσαντ στις συντεταγμένες 33°29’30.8″N 36°17’42.2″E. Δηλαδή στο κέντρο της Δαμασκού. Βλέπετε παρακάτω τη σχετική δορυφορική φωτογραφία ενώ μπορείτε να βρείτε και το αντίστοιχο σημείο ακολουθώντας αυτό το σύνδεσμο προς την υπηρεσία Google Maps.

Πηγή: Google.com

Παρκάτω μπορείτε να δείτε το αυτοκίνητο στο οποίο ήταν κρυμμένος ο ΑΕΜ. Ο ΑΕΜ εντοπίστηκε σε ένα τυπικό έλεγχο ασφαλείας στο όχημα από τις υπηρεσίες πληροφοριών του καθεστώτος Άσαντ, κάτι σύνηθες για τα στελέχη της κυβέρνησης του.

Πηγή: Twitter.com/QalaatAlMudiq

Εν συνεχεία βλέπετε τον ΑΕΜ που εξουδετερώθηκε. Ήταν σφραγισμένος σε ένα κουτί με ισχυρούς μαγνήτες ώστε να παραμένει σταθερό κάτω από το όχημα του στόχου. Μπορούμε να παρατηρήσουμε επίσης ότι αριστερά υπάρχει ένα ηλεκτρονικό κύκλωμα, πιθανόν δέκτης για ασύρματη πυροδότηση, αλλά είναι δύσκολο να το επιβεβαιώσουμε από αυτή τη φωτογραφία. Δεξιά του ΑΕΜ έχουμε τις μπαταρίες άρα μάλλον είχε μηχανισμό ηλεκτρικής πυροδότησης. Βάσει αυτής της φωτογραφίας, υποθέτουμε ότι τα μαύρα καλώδια είναι για τροφοδοσία με ρεύμα, και τα πράσινα για σύνδεση με το κύκλωμα ασύρματης πυροδότησης.

Πηγή: Twitter.com/QalaatAlMudiq

Δυστυχώς, δε βρίκαμε άλλες φωτογραφίες από αυτό τον ΑΕΜ και έτσι δε μπορούμε να μελετήσουμε σε μεγαλύτερο βάθος τις τακτικές των κατασκευαστών ΑΕΜ της Συρίας. Κάτι που θεωρούμε πολύ χρήσιμο για όλους τους ανθρώπους καθώς κανένας δε μπορεί να γνωρίζει πότε θα έρθει αντιμέτωπος με κάτι τέτοιο.

Source link