Ακόμα δύο F-16 παραδόθηκαν στη Ρουμανία

0
8

Η Ρουμανία παρέλαβε δύο μαχητικά F-16 στις 30 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο συμβολαίου αγοράς πέντε αεροσκαφών του τύπου.

Το συμβόλαιο προβλέπει την απόκτηση πέντε μεταχειρισμένων F-16 από την Πορτογαλία, αναβαθμισμένων στο πρότυπο λογισμικού MLU 5.2R. Τα πρώτα δύο F-16 παραδόθηκαν στους Ρουμάνους τον Αύγουστο. Το τελευταίο F-16 θα ακολουθήσει στις αρχές του νέου έτους.

Η Ρουμανία προχώρησε τον Οκτώβριο του 2013 στην παραγγελία 12 μεταχειρισμένων, πλην αναβαθμισμένων F-16 στο πρότυπο λογισμικού MLU 5.2R, τα οποία εισήλθαν σε υπηρεσία το 2016 και το 2017. Τα μαχητικά αντικαθιστούν τα MiG-21 LanceR και ο οπλισμός τους περιλαμβάνει πυραύλους αέρος-αέρος AIM-9M/X2 και AIM-120C-7, κατευθυνόμενες βόμβες GBU-12 και JDAM, καθώς επίσης κατευθυνόμενα βλήματα αέρος-εδάφους AGM-65H/KB. Επιπλέον, τα ρουμανικά F-16 είναι εφοδιασμένα με ατρακτίδια στόχευσης Sniper ATP και ατρακτίδια ηλεκτρονικού πολέμου AN/ALQ-131.

Με την ολοκλήρωση των παραλαβών, η Ρουμανία θα έχει 17 F-16.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com