Ακόμα μια πλωτή βάση για το Ναυτικό των ΗΠΑ-ένταξη του USS Hershel ‘Woody’ Williams σε υπηρεσία

0
23

Μοιραστείτε το άρθρο

Το Αμερικανικό Ναυτικό ενέταξε στις τάξεις του μια ακόμα Βάση Πλωτών Επιχειρήσεων (Expeditionary Sea Base – ESB), το USS Hershel “Woody” Williams (ESB 4) σε επίσημη τελετή στο Norfolk στις 7 Μαρτίου.

Το πλοίο, που φέρει το όνομα του ανθυπασπιστή των Πεζοναυτών Hershel “Woody” Williams, τελευταίου επιζώντος παρασημοφορημένου με το παράσημο της Τιμής του Αμερικανικού Κονγκρέσου για τον ηρωϊσμό του στη μάχη της Ίβο Τζίμα, αναλαμβάνει ειδικά καθήκοντα υποστήριξης αμφιβίων επιχειρήσεων, υποστηρίζοντας με διάφορους τρόπους μονάδες ειδικών επιχειρήσεων σε θαλάσσιο περιβάλλον, αεροσκάφη, προσωπικό, διοικητική μέριμνα και επιτελεία διοίκησης.

Το αμερικανικό Ναυτικό παραγγέλνει άλλα δύο πλοία πλωτές βάσεις εκστρατείας

Είναι το δεύτερο πλοίο ESB από τα τρία που προβλέπεται να ενταχθούν στο Ναυτικό και το τέταρτο σε μια σειρά πλοίων υποστηρίξεως που βασίζονται στο εμπορικό σχέδιο του δεξαμενοπλοίου κλάσης “Alaska”. Ριζικά επανασχεδιασμένα από την General Dynamics NASSCO, η κλάση πέντε πλοίων περιλαμβάνει δύο αρχικά πλοία στρατηγικών μεταφορών (τα USNS Montford Point,T-ESD-1 και USNS John Glenn, T-ESD-2) και τρεις Βάσεις Πλωτών Επιχειρήσεων (USS Lewis B. Puller, ESB-3, USS Hershel “Woody” Williams, ESB-4 και USNS Miguel Keith, T-ESB-5).

Η κλάση Βάσεων Πλωτών Επιχειρήσεων είναι ένα πολυεργαλείο στα χέρια ενός τοπικού ναυτικού διοικητή, διαθέτει ευρύχωρο ελικοδρόμιο για τέσσερα αεροσκάφη κατηγορίας MH-53 και CV-22, χώρους ενδιαιτήσεων και ασκήσεων εκστρατευτικών δυνάμεων πεζοναυτών, χώρους εργαστηρίων και μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους. Εναλλακτικά ή συνδυαστικά μπορεί να φιλοξενήσει κέντρα διοίκησης και επικοινωνιών με σταθμούς εργασίας και δορυφορικών επικοινωνιών, να αναπτύξει μονάδες Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών, μονάδες αμφιβίων δυνάμεων με πλωτά σκάφη και εξοπλισμό ναρκοπολέμου.

Πηγή

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com