Αλβανία: Πλήρης επιτήρηση εναέριου χώρου με λειτουργία νέου ραντάρ

0
6

Η Αλβανία έχει θέσει σε λειτουργία έναν νέο σταθμό ραντάρ στην ευρύτερη περιοχή της Σκόδρας, αποκτώντας μετά από αρκετά χρόνια τη δυνατότητα πλήρους επιτήρησης του εναέριου χώρου της.

Σύμφωνα με το «Tango Six», ο σταθμός φιλοξενεί ένα ραντάρ AN/TPS-77, η απόκτηση του οποίου κόστισε $22 εκατομμύρια. Τα $19 εκατ. προήλθαν από το αλβανικό δημόσιο και τα υπόλοιπα $3 εκατ. αφορούν πιστώσεις του προγράμματος FMS.

Την περιοχή επισκέφτηκε στις 6 Νοεμβρίου η υπουργός Άμυνας της χώρας Olta Xhacka, η οποία μίλησε για τις δράσεις εκσυγχρονισμού της Αλβανικής Αεροπορίας, μέσα από τις βελτιώσεις κυρίως επίγειων εγκαταστάσεων. Η ίδια αναφέρθηκε ακόμα στο πρόγραμμα προμήθειας τριών ελικοπτέρων γενικής Black Hawk, σημειώνοντας ότι θα παραδοθούν σύντομα.

Η Αλβανία βελτιώνει το επίγειο δίκτυο αεράμυνας

Το AN/TPS-77 παράγεται από τη Lockheed Martin και έχει μέγιστη εμβέλεια 470km.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com