Αμερικανικά στελθ σκάφη Ειδικών Επιχειρήσεων CCM Mk1 εντοπίστηκαν στο λιμάνι της Νάχα, Ιαπωνία

0
56

Ομάδα στέλθ σκαφών Combatant Craft Medium Mark 1 της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (USSOCOM) φωτογραφήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο ιαπωνικό λιμάνι της Νάχα.

Παρατηρητής πλοίων (ship spotter) δημοσίευσε αρκετές φωτογραφίες σε λογαριασμό στο Twitter με τα στέλθ σκάφη ειδικών επιχειρήσεων, κοινώς γνωστά ως CCM Mk1.

Οι φωτογραφίες που δημοσιευθήκαν στο Twitter την Κυριακή, 11 Αυγούστου, φαίνεται να δείχνουν την φόρτωση αρκετών στέλθ σκαφών πάνω στο κατάστρωμα του μεγάλου αποβατικού σκάφους USAV Harpers Ferry (LCU 2022) κλάσης Runnymede στο λιμένα της Νάχα στην περιφέρεια Οκινάβα. Οι εγκαταστάσεις του λιμένος Ναχα, πρώην Στρατιωτικός Λιμένας Νάχα, είναι οι εγκαταστασεις των Δυνάμεων ΗΠΑ στην Ιαπωνία που βρίσκονται στην Νάχα, Οκινάβα, Ιαπωνία, στις εκβολές του ποταμού Κόκουμπα, ο οποίος εκβάλει στην Ανατολική Θάλασσα της Κίνας.

Σύμφωνα με ανοιχτές πηγές, το CCM Mk1 είναι ένα νέο μεγαλύτερο, αλλά στέλθ στρατιωτικά σκάφη του στόλου Ναυτικών Ειδικών Επιχειρήσεων, που εισήλθαν αρχικά σε υπηρεσία στα τέλη 2015.

Το μήκους 60 ποδών σκάφος διαθέτει διπλό αλουμινένιο σκάφος που είναι ανθεκτικό στα πυρά μικρών όπλων. Ωθείται από προπέλες που κινούνται από δυο κινητήρες.

Το σκάφος διαθέτει μια περίκλειστη καμπίνα και ανοιχτό οπίσθιο κατάστρωμα. Η κατασκευή του σκάφους περιλαμβάνει χαρακτηριστικά εξασθένισης δονήσεων με σκοπό την ελαχιστοποίηση της σωματικής έντασης που δέχονται οι επιβαίνοντες του, σύμφωνα με το americanspecialops.com.

Το CCM Mk1 δεν μπορεί να πραγματοποιήσει ρίψη με αλεξίπτωτα αλλά μπορεί να μεταφερθεί με το μεταφορικό αεροσκάφος C-17A Globemaster III (το Mk V SOC χρειάζονταν ένα Galaxy C5). Το σκάφος μπορεί να αναπτυχθεί από μεγάλες μονάδες επιφανείας όπως τα LPD κλάσης San Antonio και LHD κλάσης Wasp ή τα μεγάλα αποβατικά πλοία κλάσης Runnymede.

Ο σχεδιασμός του CCM Mk1 φαίνεται ότι είναι επικεντρωμένος στην χαμηλή παρατηρησιμότητα με πολύ μικρό προφίλ και κομψές γραμμές. Σύμφωνα με την USSOCOM, στα βασικά όπλα που μπορούν να τοποθετηθούν στο σκάφος περιλαμβάνονται τα: M2HB, M240G (FN MAG) και ταχυεκτοξευτήρες βομβίδων Mk 19. Ένας τηλεχειριζόμενος σταθμός οπλισμού των 12,7 χλστ είναι εγκατεστημένος στην πλώρη.

Απόδοση/Μετάφραση απο το Defence-Blog.com για την Commandos.gr.

Σχετικά άρθρα

ΗΠΑ-USAΙαπωνία-日本ροήΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της “Commandos.grς” και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Source link