Αμερικανικά F-35Α, παρά τις αντιδράσεις, τώρα και στην Εθνοφρουρά

0
26

Μοιραστείτε το άρθρο

Στις 5 Δεκεμβρίου 2019, άλλα τρία αεροσκάφη F-35A Lightning II των«παιδιών του πράσινου βουνού» (Green Mountain Boys, όπως είναι το όνομα της μονάδας) προσγειώθηκαν στην αεροπορική βάση της αμερικανικής ΕθνοΦρουράς του Βέρμοντ.

Πρόκειται για την πρώτη μονάδα της Εθνοφρουράς που παραλαμβάνει τα καινούρια αυτά μαχητικά πέμπτης γενιάς, αν και ο αριθμός είναι μικρός προς το παρόν.

Η 134 Μοίρα Μαχητικών της 158 Πτέρυγας Μαχητικών της αμερικανικής Εθνοφρουράς στο Βέρμοντ προβλέπεται τελικά να παραλάβει 20 μαχητικά του τύπου, με τις παραδόσεις να ολοκληρώνονται μέχρι το καλοκαίρι του 2020.

Τρία ακόμα μαχητικά που προορίζεται να παραδοθούν στην συγκεκριμένη μονάδα έχουν ήδη ολοκληρωθεί στην γραμμή παραγωγής της Lockheed Martin στο Φορτ Ουόρθ του Τέξας.

Αρχικά υπήρχαν αντιδράσεις από ομάδες κατοίκων και πολιτικούς της περιοχής που δεν ήθελαν τα συγκεκριμένα μαχητικά να τοποθετηθούν οργανικά στην συγκεκριμένη βάση, με αφορμή την ηχορύπανση που θα έφερναν αυτά, αλλά και διαφωνίες με τον πιθανό πυρηνικό τους ρόλο.

Ωστόσο τίποτα δεν άλλαξε κι οι παραδόσεις ξεκίνησαν κανονικά.

Δείτε σχετικό βίντεο:

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com