Αναβάλλεται η άφιξη των Rafale στην Ινδία λόγω κορωνοϊού

0
27

Μοιραστείτε το άρθρο

Η άφιξη των πρώτων τεσσάρων από τα 36 μαχητικά Rafale στην Ινδία θα μπορούσε να καθυστερήσει μέχρι τα τέλη Ιουλίου εξαιτίας των μέτρων που ισχύουν στη Γαλλία για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Από τα μέτρα της γαλλικής κυβέρνησης έχει επίσης επηρεαστεί το πρόγραμμα εκπαίδευσης 24 Ινδών πιλότων και τεχνικών στο Rafale, επισημαίνει το «Jane’s». Το τελευταίο έχει επίκεντρο το εργοστάσιο της Dassault στο Bordeaux-Merignac, το οποίο είναι κλειστό έως τις 11 Μαΐου, με τα μέχρι τώρα γνωστά στοιχεία.

Τα ινδικά Rafale έχουν ορισμένα διαφορετικά ή επιπλέον συστήματα από τα αεροσκάφη των υπολοίπων χρηστών, όπως τροποποιήσεις στο σύστημα αυτοπροστασίας Spectra, σκοπευτικό σύστημα επί κάσκας Targo II, σύστημα συρόμενων αντιμέτρων και τροποποιήσεις στο σύστημα εκκίνησης των κινητήρων M88. Τα Rafale της Ινδικής Αεροπορίας θα φέρουν επίσης ατρακτίδιο στόχευσης Litening G4, πυραύλους Meteor και SCALP-EG, αλλά και κατευθυνόμενες βόμβες SPICE, ενώ θα μπορούσαν μελλοντικά να πιστοποιηθούν τον υπερηχητικό πύραυλο BrahMos.

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com