Αντί να “πλύνουν” το πρώτο ολλανδικό F-35, το “ξύρισαν”!

0
51

Μοιραστείτε το άρθρο

Σε συνέχεια της προηγούμενης σχετικής ανάρτησης:

Πώς η υποδοχή του πρώτου ολλανδικού F-35A κατέληξε σαν… πάρτυ αφρού στην Ίμπιζα

Σύμφωνα με μία επισήμανση σχολιαστή στο Facebook ότι τα πληρώματα των πυροσβεστικών οχημάτων είχαν ξεχάσει να αλλάξουν την ρύθμιση στα οχήματά τους από “αφρό” σε “νερό”, καθώς συμπτωματικά την ίδια ημέρα είχαν ανταποκριθεί σε ένα συμβάν πυρόσβεσης όπου χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν αφρό.

Παρά το ατυχές αυτό συμβάν με το ψέκασμα αφρού σαν να προορίζονταν για ξύρισμα, η γιορτή για τους Ολλανδούς δεν υποβαθμίστηκε και συνεχίστηκε σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Δείτε την επίμαχη σκηνή στο παρακάτω βίντεο, και συγκεκριμένα στο 1:04:52

Δεν είναι ακόμα γνωστό τι μπορεί να σημαίνει αυτό για το συγκεκριμένο αεροσκάφος, το οποίο «ρούφηξε» ένα μέρος του αφρού στις εισαγωγές του κινητήρα και κατ’ επέκταση μέσα στον ίδιο τον κινητήρα, καθώς τροχοδρομούσε προς την περιοχή της τελετής.

Ωστόσο, το ατύχημα αυτό δεν είναι και τόσο πρωτοφανές καθώς έχει συμβεί κατά λάθος και άλλες φορές στο παρελθόν να ψεκαστούν αεροσκάφη με αφρό πυρόσβεσης ενώ ήταν σε λειτουργία οι κινητήρες τους ή και παρκαρισμένα στα υπόστεγά τους.

Συνήθως από όσο είναι γνωστό τα πληρώματα πυρόσβεσης χρησιμοποίησαν στη συνέχεια νερό για να τα ξεπλύνουν χωρίς να αναφερθούν «σοβαρά» τεχνικά προβλήματα.

Το θέμα είναι κατά πόσο αυτό ισχύει και για μαχητικά αεροσκάφη χαμηλού ίχνους όπως τα F-35, τα οποία έχουν πολύ ευαίσθητες εξωτερικές επικαλύψεις, ειδικά οι βαφές που απορροφούν την ακτινοβολία των ραντάρ, πιθανόν να επηρεάστηκαν από τον αφρό, που έχει γνωστές διαβρωτικές ιδιότητες, αλλά σε ποιο βαθμό συνέβει αυτό δεν είναι γνωστό.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com