Αντιπαρακολούθηση: Καθάρισμα στο πάρκινγκ | Αμυντικά και Στρατιωτικά Θέματα

0
79

Σε περιπτώσεις κινητής παρακολούθησης με οχήματα, εφόσον θέλουμε να «καθαριστούμε» μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το χώρο ενός κλειστού πάρκινγκ. Είναι μία παλιά και πολλές φορές δοκιμασμένη τεχνική που διδάσκεται σε πολλές υπηρεσίες, ιδιωτικές και κρατικές, εδώ και δεκαετίες.

Πηγή: UrbanMatter.com

Ιδανικά για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα αυτής της τεχνικής θα θέλαμε ένα πολυόροφο κλειστό πάρκινγκ. Ουσιαστικά, η τεχνική λειτουργεί ως εξής. Όταν φτάνουμε στην είσοδο επίτηδες καθυστερούμε για να παρατηρήσουμε εάν το/τα αυτοκίνητο/τα που μας παρακολουθεί είναι όντως αυτό που νομίζουμε. Για παράδειγμα, εάν σταμάτησε κάπου κοντά στην είσοδο και περιμένει, εάν μας ακολουθεί μέσα στο πάρκινγκ, κτλ.

Πηγή: Fly2Houston.com

Όταν περάσουμε την είσοδο ξεκινάμε μία αργή πορεία στους ορόφους του πάρκινγκ παρατηρώντας συνεχώς για ίχνη της ομάδας παρακολούθησης. Σκεφτείτε το κάπως έτσι. Είναι απίθανο κάποιος τυχαίος άνθρωπος να κάνει τις ίδιες πορείες επάνω και κάτω στους ορόφους ενός πάρκινγκ. Εάν κάποιος το κάνει, τότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι σας ακολουθεί.

Πηγή: WashingtonPost.com

Οι περισσότερες επαγγελματικές ομάδες παρακολούθησης θα σταματήσουν τη παρακολούθηση σε μία τέτοια κατάσταση για να αποφύγουν να αποκαλυφθούν. Άρα, όταν είστε σίγουροι ότι δε σας ακολουθεί κάποιος πλέον, τότε κινηθείτε προς μία έξοδο που κατά προτίμηση δεν είναι η ίδια από την οποία μπήκατε στο πάρκινγκ.

Πηγή: 3CDC.org

Όταν θα φτάσετε στην έξοδο μη βιαστείτε να φύγετε. Υπάρχει πιθανότητα η ομάδα παρακολούθησης να έχει βάλει οχήματα σε όλες τις εξόδους να περιμένουν. Άρα προσποιηθείτε ότι ψάχνετε το εισιτήριο σας ή κάτι ανάλογο, και εκμεταλλευτείτε αυτό το χρόνο για να εντοπίσετε τυχόν ύποπτες κινήσεις.

Πηγή: VideoBlocks.com

Τέλος, εάν θέλετε ακόμα μεγαλύτερες πιθανότητες αποφυγής της ομάδας παρακολούθησης, τότε παρκάρετε το όχημα σας μετά το «καθάρισμα» που περιγράψαμε και φύγετε με άλλο μέσο μεταφοράς. Π.χ. κρυφά σε κάποιο όχημα που σας περιμένει εκεί, πεζός, με κάποιο μέσο μαζικής μεταφοράς που έχει άμεση σύνδεση με το πάρκινγκ, κτλ. Ίσως να φαντάζει απλή, αλλά είναι μία δοκιμασμένη τεχνική αντιπαρακολούθησης που λειτουργεί αποτελεσματικά σε μεγάλα αστικά κέντρα εδώ και πολλά χρόνια.

Source link