Αορτήρας Vickers της Blue Force Gear

0
43

Πρόσφατα αγοράσαμε ένα νέο αορτήρα της Blue Force Gear για ένα νέο μας όπλο. Εδώ και χρόνια χρησιμοποιούμε αυτό το μοντέλο αορτήρα και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι. Εδώ θα δούμε λίγο καλύτερα αυτό τον αορτήρα και γιατί το θεωρούμε μία από τις καλύτερες επιλογές της αγοράς σήμερα. Ασφαλώς, αναφερόμαστε στο μοντέλο Vickers που το είχε σχεδιάσει πριν πολλά χρόνια το πρώην στέλεχος της Delta Force και διεθνώς αναγνωρισμένος ειδικός ελαφρών όπλων, κύριος Λάρι Βίκερς.

Πηγή: BlueForceGear.com

Ο συγκεκριμένος αορτήρας κοστίζει γύρω στα $50 αλλά πρέπει να θυμάστε ότι ο αορτήρας για ένα τυφέκιο ή αραβίδα είναι ότι είναι η θήκη για ένα πιστόλι ή περίστροφο. Άρα δεν είναι κάτι στο οποίο έχουμε περιθώρια για «εκπτώσεις». Έχοντας ξεκαθαρίσει αυτό το πράγμα, να τονίσουμε ότι ο συγκεκριμένος αορτήρας δύο σημείων είναι από τους πιο γνωστούς για την ανθεκτικότητα και ποιότητα κατασκευής του. Βλέπετε παρακάτω τη συσκευασία στην οποία έρχεται.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Είναι ένας αορτήρας κατασκευασμένος από τριπλό ενισχυμένο ιμάντα CORDURA® πάχους 1.25″, συμβατό με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ (1005-01-604-0627). Είναι εξ’ολοκλήρου κατασκευασμένος στις ΗΠΑ και έρχεται με εφ’όρου ζωής εγγύηση. Το μέγιστο μήκος του αορτήρα είναι 162.6 εκατοστά ενώ αυτό που το χαρακτηρίζει είναι το σύστημα ταχείας σύσφιξης-χαλάρωσης που προσωπικά θεωρούμε το καλύτερο που έχουμε συναντήσει μέχρι σήμερα.

Πηγή: AmmoLand.com

Ο αορτήρας έχει βάρος μόλις 117 γραμμάρια και σε αυτό ρόλο παίζει και το ότι ο αορτήρας δεν έχει μεταλλικά μέρη. Οι κρίκοι του είναι κατασκευασμένα από ένα πατενταρισμένο συνθετικό υλικό με βάση ένα ενισχυμένο DuPont Zytel®. Πέρα από τη μείωση βάρους, αυτό προσφέρει και το τακτικό πλεονέκτημα ότι οποιαδήποτε ρύθμιση δεν ακούγεται και επίσης όπου και εάν χτυπάει επάνω σε αντικείμενα ακούγεται πολύ λιγότερο συγκριτικά με αορτήρες με μεταλλικούς κρίκους.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Πρέπει να αναφέρουμε για όσους δε το γνωρίζουν ότι ο αορτήρας δεν έρχεται με οποιοδήποτε σύστημα προσάρτησης. Έχει απλά δύο θηλιές στη κάθε άκρη του. Η αγορά συστημάτων προσάρτησης, ειδικών κρίκων, κτλ. δε περιλαμβάνεται ούτε στη τιμή αλλά ούτε και στη συσκευασία του. Αυτό είναι καλό να το γνωρίζετε για να μη βρεθείτε προ εκπλήξεως.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Ο λόγος που προσωπικά μας αρέσει τόσο αυτός ο αορτήρας είναι πρώτον η ποιότητα κατασκευής του, και δεύτερον το πόσο εύκολα το ρυθμίζει κανείς (με γάντια ή χωρίς) χάρη στη πατενταρισμένη του λαβή ταχείας ρύθμισης. Το πιο σημαντικό βέβαια είναι ότι δε χαλαρώνει μετά τη ρύθμιση του. Κάτι στο οποίο έχουν πρόβλημα πολλοί αορτήρες που προσπάθησαν να αντιγράψουν αυτό το σχέδιο του κυρίου Λάρι Βίκερς.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι ο κύριος Λ. Βίκερς έχει αναφέρει πολλές φορές ότι ανέπτυξε αυτό τον αορτήρα όταν εργάζονταν στη Delta Force καθώς δεν υπήρχε τίποτα στην αγορά που να επιτρέπει τόσο αξιόπιστη ταχεία ρύθμιση. Από τη περιορισμένη προσωπική μας εμπειρία με δεκάδες αορτήρες μπορούμε να συμφωνήσουμε απόλυτα. Είναι μία από τις καλύτερες, εάν όχι η καλύτερη, επιλογή για αορτήρα δύο σημείων.

Source link