Αποκάλυψη: Τι ελικόπτερα πούλησε η Leonardo στην Αίγυπτο

0
21

Μοιραστείτε το άρθρο

Η ιταλική κυβέρνηση αποκάλυψε μια έως τώρα μη επιβεβαιωμένη πώληση στρατιωτικού υλικού στην Αίγυπτο και συγκεκριμένα ελικοπτέρων τηςLeonardo , σύμφωνα με έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν στα τέλη Μαΐου.

Σύμφωνα με το ιταλικό Υπουργείο Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας, η Leonardo πούλησε 24 ελικόπτερα AW149 και οκτώ AW189 στον αιγυπτιακό στρατό για περίπου 871 εκατατομμύρια ευρώ. Οι πωλήσεις καταγράφηκαν στην έκθεση εξαγωγών όπλων του υπουργείου 2019 στην Ιταλική Γερουσία της Δημοκρατίας.

Τα έγγραφα ωστόσο δεν αποκαλύπτουν περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τα χρονοδιαγράμματα παραγωγής ή παράδοσης, τους ρόλους των ελικοπτέρων ή ποιος κλάδος των αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων θα τα απορροφήσει.

Τα AW149 θα παραδοθούν σε διαμόρφωση οκτώ θέσεων (μπορεί κανονικά να μεταφέρουν έως και 18 επιβάτες), ενώ τα παρόμοιου μεγέθους AW189 θα διαμορφωθεί με το μέγιστο των 19 θέσεων που επιτρέπει η σχεδίασή του. Αυτές οι διαμορφώσεις αφήνουν να εννοηθεί ότι τα AW149 θα διατεθούν για κάποια εξειδικευμένη χρήση που απαιτεί την τοποθέτηση πρόσθετου εξοπλισμού αποστολής κατά παραγγελία, ενώ τα AW189 θα χρησιμοποιηθούν για γενική μεταφορά επιβατών.

Η Leonardo δεν έχει σχολιάσει την έκθεση ούτε τις πωλήσεις που περιέχονται σε αυτήν.

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com