ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ισπανική φρεγάτα F110 για το ΠΝ, ίσως η κορυφαία πρόταση για το νέο μας πλοίο

0
20

Πολλοί φίλοι και αναγνώστες μας έχουν εκφράσει την επιθυμία να παρουσιάσουμε την ισπανική φρεγάτα F110, ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πλοίο που πρόκεται να μπει σε υπηρεσία με το Ισπανικό πολεμικό ναυτικό. Χωρίς περιστροφές, θα δηλώσουμε πως η φρεγάτα F110, μπορεί να τοποθετηθεί ίσως στην κορυφή των προτάσεων για το ΠΝ, καθώς το ραντάρ SPY-7 θεωρείται ανώτερο όλων των υπολοίπων προτάσεων, είτε μιλάμε για το SeaFire, είτε για το TRS-4D (fixed/rotator), είτε για το NS200, είτε για τον συνδυασμό APAR2/NS200.

Ας δούμε όμως την παρουσίαση της φρεγάτας, καθώς και του τι μπορεί να προσφέρει στο Πολεμικό Ναυτικό. Τονίζουμε πως η F110 είναι φρεγάτα πολλαπλών χρήσεων, αλλά λόγω βάρους και δυνατοτήτων τοποθετείται στο άνω μέρος της σχετικής κλίμακας (αν υπήρχε κλίμακα για φρεγάτες GP, η F110 μάλλον θα ήταν στην κορυφή μαζί με την FFGX). Με αυτή την παρουσίαση, η σελίδα μας γίνεται η πρώτη που έχει παρουσιάσει όλες τις διαθέσιμες προτάσεις για το Πολεμικό μας Ναυτικό, εξασφαλίζοντας την πλήρη ενημέρωση των αναγνωστών μας.

Η Navantia καθέλκυσε τη δεύτερη κορβέτα για τη Σαουδική Αραβία

Η φρεγάτα υψηλών προδιαγραφών της Navantia

Η οικογένεια πολεμικών πλοίων F100 της Navantia, αποτελείται από μια πολύ ευέλικτη πλατφόρμα που έχει “χτιστεί” γύρω από το σύστημα μάχης AEGIS, από την οποία (πλατφόρμα) υπάρχουν τέσσερις λειτουργικές παραλλαγές. Οι φρεγάτες F100 και F105 για το Ισπανικό Ναυτικό, η κλάση F310 Fridtjof Nansen για το Νορβηγικό Ναυτικό και η κλάση Hobart για το Αυστραλιανό Ναυτικό. Επιπλέον, αυτό το σχέδιο προτάθηκε ως βάση στους διαγωνισμούς για το αυστραλιανό πρόγραμμα φρεγάτων SEA5000 και τις FFG(X) των ΗΠΑ. Το τελευταίο παράδειγμα αυτής της φιλοσοφίας σχεδίασης, είναι η F110, με την οποία το Ισπανικό Ναυτικό θα αντικαταστήσει τις φρεγάτες Santa María (με βάση την αμερικανική φρεγάτα Oliver Hazard Perry) και με παραδόσεις των πλοίων μεταξύ 2027 και 2031.

«Χρυσό» συμβόλαιο κερδίζει ισπανική εταιρεία για την υποστήριξη του Αμερικανικού Ναυτικού

Η F110 θεωρείται ένα βήμα προς το μέλλον σε σχέση με τις προηγούμενες σχεδιάσεις, λαμβάνοντας όλα τα μαθήματα που αντλήθηκαν από τη μεγάλη εμπειρία της Navantia. Η “έξυπνη φρεγάτα” F110, που βρίσκεται υπό κατασκευή από τη Navantia για το Ισπανικό Ναυτικό διαθέτει σημαντικές δυνατότητες σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των AAW, ASW, ASuW πολέμου. Επιπλέον, η F-110 θεωρείται πλοίο ικανό όχι μόνο για επιχειρήσεις blue water, αλλά και για littoral περιβάλλοντα, ενώ διαθέτει χαμηλές απαιτήσεις επάνδρωσης χάρη στην προηγμένη τεχνολογία που ενσωματώνει, και τις έξυπνες υπηρεσίες συντήρησης στο πλοίο (θα δούμε περισσότερα παρακάτω).

H διακοπή των συνομιλιών για τις [email protected] έφερε προτάσεις για γερμανικές MEKO A200, ιταλικές FREMM-IT/PPA, ισπανικές F-110 και ελπίζουμε σε συνέχεια!

Το πλοίο όχι μόνο ενσωματώνει αισθητήρες και… H συνέχεια εδώ στο αδελφό μας site, στο Navaldefence.gr

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com