Απώλεια τουρκικού ελικοπτέρου S-70 Blackhawk στην Συρία

0
36

Μοιραστείτε το άρθρο

Ένα τουρκικό μεταφορικό ελικόπτερο S-70 Blackhawk χάθηκε κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων της τουρκικής εισβολής στην Συρία. Το ελικόπτερο υποτίθεται ότι μετέφερε τραυματίες, ενώ μέχρι στιγμής επίσημη επιβεβαίωση ή ανακοίνωση από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας δεν έχει υπάρξει.

Καθώς βρισκόμαστε εν μέσω πολεμικών επιχειρήσεων κι όπως λέει και το γνωμικό, «στον πόλεμο το πρώτο θύμα είναι η αλήθεια», οι μεν Κούρδοι της YPG αφήνουν να διαρεύσει ότι κατέρριψαν το συγκεκριμένο ελικόπτερο, που βέβαια θα συνιστούσε μία σημαντική επιτυχία για αυτούς, τουλάχιστον σε επίπεδο ηθικού, από την δε Τουρκία διαρρέεται ότι υπέστη ατύχημα και πραγματοποίησε απλώς κάτι σαν «βαριά προσγείωση» παίρνοντας φωτιά στην συνέχεια.

Το τι συνέβη πραγματικά ίσως και να μην το μάθουμε ποτέ, μία απώλεια ελικοπτέρου όμως δεν παύει να είναι μία απώλεια, και δη σε καιρό επιχειρήσεων.

Από όσο είναι γνωστό πάντως, τα τουρκικά αερομέσα στην τουρκική εισβολή στην Συρία πετούν για λόγους ασφαλείας σε υψόμετρα πάνω από τα 5000 μέτρα όποτε αυτό είναι δυνατόν, προκειμένου να ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες προσβολής τους από φορητούς αντιαεροπορικούς πύραυλους που λέγεται ότι έχουν στην κατοχή τους οι αντάρτες της YPG.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com