Αστρονομικό συμβόλαιο $6,07 δις στη Lockheed Martin για πυραύλους PAC-3 MSE!

0
24

Μοιραστείτε το άρθρο

Η Lockheed Martin έχει αναλάβει ένα συμβόλαιο ύψους $6,07 δις από το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ για την παραγωγή αντιβαλλιστικών πυραύλων PAC-3 MSE και συνοδευτικού εξοπλισμού, που θα παραδοθούν μέχρι το Οικονομικό Έτος 2023.

Όπως η αμερικανική εταιρεία έκανε γνωστό την περασμένη εβδομάδα, το συμβόλαιο περιλαμβάνει την κατασκευή πυραύλων για τις ΗΠΑ και εννέα διεθνείς χρήστες (Γερμανία, ΗΑΕ, Ιαπωνία, Κατάρ, Μπαχρέιν, Νότια Κορέα, Πολωνία, Ρουμανία, Σουηδία).

Για την κάλυψη της ζήτησης και την αύξηση της παραγωγής, είναι υπό κατασκευή μια νέα πτέρυγα με επιφάνεια 85.000 τετρ. πόδια στο εργοστάσιο που υπάρχει στην Πολιτεία Αρκάνσας, όπου συναρμολογούνται οι πύραυλοι PAC-3 MSE. Τα έργα αναμένεται να τελειώσουν το τέταρτο τρίμηνο του 2021 και η παραγωγή θα ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Η οικογένεια πυραύλων PAC-3 αναπτύχθηκε για την αναχαίτιση τακτικών βαλλιστικών πυραύλων και έχει επιλεγεί από 13 χώρες (ΗΠΑ, Γερμανία, ΗΑΕ, Ιαπωνία, Κατάρ, Κουβέιτ, Νότια Κορέα, Ολλανδία, Πολωνία, Ρουμανία, Σαουδική Αραβία, Σουηδία, Ταϊβάν). Κάθε σταθμός εκτόξευσης του Α/Α συστήματος PATRIOT μπορεί να φέρει 16 πυραύλους PAC-3.

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com