Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός σε στηθόδεσμο

0
60

Κατά καιρούς έχουμε παρουσιάσει πολλά διαφορετικά είδη ΑΕΜ (Αυτοσχέδιων Εκρηκτικών Μηχανισμών), αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που θα δούμε έναν ΑΕΜ κρυμμένο σε στηθόδεσμο. Είναι ένας ΑΕΜ που βρέθηκε τα μέσα του Μαΐου του 2018 από τις τουρκικές δυνάμεις στο Αφρίν της Συρίας.

Πηγή: Sabah.com.tr

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης «Κλάδος Ελαίας» (Zeytin Dalı Harekâtı) τα στελέχη των τουρκικών δυνάμεων σε έναν έλεγχο σε ύποπτη οικία στη περιοχή Cinderes εντόπισαν το παραπάνω ΑΕΜ. Έχει πολλά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά και θα τα δούμε εν συντομία σε αυτό το άρθρο μας.Στην επόμενη φωτογραφία φαίνεται ο Τούρκος στρατιώτης που επιδεικνύει την υποδοχή της μπαταρίας 9V και το διακόπτη ενεργοποίησης του ΑΕΜ.

Πηγή: Sabah.com.tr

Στο εσωτερικό του παρατηρούμε έναν ενδιαφέροντα σχεδιασμό. Βλέπουμε ότι με μπλε κλωστή έχει ραφτεί περιμετρικά μικρή ποσότητα από ακαριαίο πυραγωγό σχοινί το οποίο συνδέεται με το πυροδοτικό μηχανισμό.

Πηγή: Sabah.com.tr

Παρότι αυτό είναι ενδιαφέρον, η ποσότητα εκρηκτικής ύλης είναι ελάχιστη για πρόκληση σοβαρής βλάβης σε οποιονδήποτε πέραν του ατόμου που το φοράει. Ωστόσο, στην επόμενη φωτογραφία βλέπουμε ότι στο εσωτερικό του στηθόδεσμου έχει μπαλώματα που μας κάνει να υποθέτουμε ότι από εκεί κάτω βρίσκεται κρυμμένη η κυρίως εκρηκτική ύλη του ΑΕΜ.

Πηγή: Sabah.com.tr

Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε έναν ΑΕΜ κρυμμένο σε στηθόδεσμο και γι’αυτό το θεωρήσαμε σωστό να το μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχεδιασμός του δεν είναι ιδιαίτερα προηγμένος, αλλά η ιδέα πίσω από τον ΑΕΜ παραμένει πρωτότυπη και άξια αναφοράς.

Source link