Βοήθεια από ψηλά: η Elbit παρουσιάζει το Hermes 900 σε ρόλο διάσωσης ναυαγών

0
29

Μοιραστείτε το άρθρο

Μια νέα έκδοση του δοκιμασμένου Μη-Επανδρωμένου Αεροσκάφους (Μ.Ε.Α.) Μέσου Ύψους-Μακράς Εμβέλειας (Medium Altitude-Long Endurance – MALE) Hermes 900 σε ρόλο διάσωσης ναυαγών παρουσίασε η κατασκευάστρια ισραηλινή εταιρία Elbit Systems.

Πως φτιάχνεται ένα C295 FWSAR

To νέο Hermes 900, που ήδη έχει αναπτυχθεί και δοκιμαστεί στο ρόλο εναέριας ναυτικής περιπολίας και επιτήρησης, εξοπλίστηκε με 4 συσκευασμένες πνευστές σχεδίες των έξι ατόμων που φέρονται σε πυλώνες στις πτέρυγες και το σύστημα μπορεί να περιπολεί για ώρες σε αποστολή έρευνας και εντοπισμού ναυαγίων και στη συνέχεια να πραγματοποιήσει άμεση ρίψη σχεδίων από ύψος 200 μέτρων.

Άφεση συσκευασμένης λέμβου διάσωσης από το Hermes 900. Με τον τρόπο αυτό ο χρόνος παροχής μέσων διάσωσης σε ναυαγούς μειώνεται σημαντικά (εικόνα: Elbit Systems)

Οι σχεδίες αναπτύσσονται αμέσως μετά την άφεσή τους από το Μη-Επανδρωμένο Αεροσκάφος και πέφτουν άμεσα στην περιοχή του ατυχήματος δευτερόλεπτα μετά τον εντοπισμό επιζώντων και χωρίς να χρειάζεται η κλήση άλλων μέσων διάσωσης, πλοίων ή αεροσκαφών κερδίζοντας κρίσιμο χρόνο που μπορεί να σημαίνει τη διαφορά ζωής ή θανάτου για τους ναυαγούς.

Η αρχή είναι ίδια με τη χρήση εξοπλισμένων Μ.Ε.Α., που μπορούν να εκτελέσουν μακρές περιπολίες έρευνας και καταστροφής εντοπίζοντας και εξαπολύοντας άμεσα όπλα κατά εχθρικών στόχων χωρίς να χρειάζεται να καλεί αεροσκάφη βομβαρδισμού.

Το σύστημα ναυτικής περιπολίας και διάσωσης Hermes 900 είναι ήδη επιχειρησιακό και παραδόθηκε σε πελάτη στη Νοτιο-Ανατολική Ασία, τον οποίο η Elbit δεν κατονόμασε. Το Hermes 900 είναι ικανό για πτήσεις διάρκειας τουλάχιστον 24 ωρών και διαθέτει προηγμένα μέσα εντοπισμού και ηλεκτρο-οπτικό σύστημα αναγνώρισης εδάφους υψηλής ευκρίνειας.

Ας σημειωθεί ότι σε παρόμοιο ρόλο οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στην Ελλάδα απαιτούν την απογείωση τετρακινητήριου αεροσκάφους C-130 που διαθέτει την δυνατότητα ρίψης λέμβων.

MQ-9 Reaper για την Ελλάδα; Η ΠΑ δοκιμάζει το προηγμένο UAV σε ελληνική “διαμόρφωση” στη Λάρισα σε συνεργασία με τις ΗΠΑ!

Πηγή

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com