Βουλγαρία: Τα F-16 έρχονται, τα MiG-29 φεύγουν

0
15

Μοιραστείτε το άρθρο

Παραφράζοντας το μοτό από την γνωστή διαφήμιση οινοπνευματώδους ποτού, μαθαίνουμε από τοπικά ΜΜΕ της Βουλγαρίας ότι η χώρα θα προσπαθήσει να πουλήσει μερικά από τα μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης, όταν αφιχθούν τα αμερικανικά F-16 που η χώρα θα προμηθευτεί μετά από τη συμφωνία 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων που υπέγραψε πρόσφατα, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας Κράσιμιρ Καρακατσάνοφ.

Ελληνικά F-16 και C-27J εξασκούνται με βουλγαρικά MiG-29

Η Βουλγαρία επιχειρεί με τα MiG-29 της για περισσότερα από 30 χρόνια. Σε αυτό το διάστημα έχασε δυο αεροσκάφη σε ατυχήματα, ένα τον Σεπτέμβριο του 1994 – με αποτέλεσμα το θάνατο του πιλότου του – και ένα άλλο τον Απρίλιο του 2012.

Σήμερα πια η βουλγαρική Αεροπορία έχει απομείνει με περίπου 14 αεροσκάφη, και ξοδεύει δυσανάλογα ποσά για την συντήρηση των πεπαλαιωμένων αυτών μαχητικών προκειμένου να μπορεί να συνεχίσει να τα τα χρησιμοποιεί τουλάχιστον για αστυνόμευση στον εναέριο χώρο της εν αναμονή της άφιξης των F-16.

Η RSK MiG ανέλαβε την υποστήριξη των βουλγαρικών MiG-29

Ο Καρακατσάνοφ είπε ότι με την άφιξη των οκτώ F-16, δεν θα χρειαστεί να διατηρηθεί ο πλήρης στόλος των MiG-29, συνεπώς όλα ή ορισμένα μπορούν να διατεθούν για πώληση προκειμένου να γίνει μία μικρή απόσβεση του κόστους αγοράς των F-16.

Οι ΗΠΑ αναθέτουν συμβόλαιο για την κατασκευή των βουλγαρικών F-16

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com