Γεμιστήρες KCI για Glock | Αμυντικά και Στρατιωτικά Θέματα

0
60

Πρόσφατα σε ένα κατάστημα όπλων είδαμε να πωλούνται σε εξευτελιστικά χαμηλή τιμή κάποιοι γεμιστήρες της KCI για πιστόλια Glock. Έχοντας αγοράσει και χρησιμοποιήσει μερικούς τέτοιους γεμιστήρες για λίγους μήνες θα μοιραστούμε μαζί σας τις απόψεις μας από αυτή την εμπειρία.

Πηγή: GunsAmerica.com
Πηγή: GunsAmerica.com

Η εταιρία KCI έχει έδρα στη Κορέα και εξάγει μεγάλο αριθμό από γεμιστήρες για μία πληθώρα πυροβόλων όπλων σε όλο το κόσμο. Από τους πιο γνωστούς ωστόσο είναι αυτοί για τα πιστόλια Glock. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο τεράστιο αριθμό πιστολιών Glock που χρησιμοποιούνται παγκοσμίως σήμερα. Σε αντίθεση με τους γεμιστήρες γνωστών κατασκευαστών, οι συσκευασίες από αυτούς τους γεμιστήρες είναι πολύ απλές, κατασκευασμένες από χαρτί όπως βλέπετε και παρακάτω.

Πηγή: ArmsList.com
Πηγή: ArmsList.com

Καθώς πολλοί θα έχουν την απορία της διαφοράς στη τιμή, θα ξεκαθαρίσουμε αυτό το θέμα πριν από όλα τα άλλα. Πρακτικά η τιμή τους είναι γύρω στο 1/3 της τιμής ενός αυθεντικού γεμιστήρα από την Αυστριακή εταιρία Glock. Δηλαδή, αν υποθέσουμε ότι κατά μέσο όρο σήμερα ένας απλός γεμιστήρας για 9×19 χιλιοστά και με χωρητικότητα 17 σφαιρών πωλείται γύρω στα $30 από τη κατασκευάστρια εταιρία, ο αντίστοιχος γεμιστήρας από τη Κορεάτικη εταιρία KCI κοστίζει $10 ή και λιγότερο.

Πηγή: GlockTalk.com
Πηγή: GlockTalk.com

Με τη πρώτη ματιά αυτό που τραβάει τη προσοχή είναι στη βάση του γεμιστήρα όπου αντί για το κλασικό λογότυπο της εταιρίας Glock, αναγράφει KCI όπως μπορείτε να δείτε και στην επόμενη φωτογραφία. Ωστόσο, πέρα από αυτό η εξωτερική εμφάνιση τους, το βάρος και οι διαστάσεις τους είναι ακριβώς ίδια με ένα γεμιστήρα από τη κατασκευάστρια εταιρία.

Πηγή: MouseGuns.com
Πηγή: MouseGuns.com

Κάτι διαφορετικό που μας κίνησε τη περιέργεια ήταν ότι στα πρώτα γεμίσματα οι γεμιστήρες είχαν αρκετά πιο σκληρό ελατήριο. Δηλαδή απαιτούσαν σίγουρα μεγαλύτερη δύναμη από έναν καινούργιο γεμιστήρα της εταιρίας Glock. Αυτό μας οδήγησε στο να δούμε σε μεγαλύτερο βάθος αν υπάρχει κάποια ουσιαστική διαφορά που το προκαλούσε αυτό. Εξωτερικά οι γεμιστήρες είναι ακριβώς ίδιοι με τους αυθεντικούς, δηλαδή πλαστικό κάλυμμα, ίδιες εγκοπές, κτλ. Τι συμβαίνει όμως εσωτερικά; Το σώμα του γεμιστήρα έχει πάλι εσωτερική μεταλλική επένδυση που φαντάζει ολόιδια με αυτή των Glock. Βλέπετε μία σχετική φωτογραφία παρακάτω.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο
Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Όταν λύσουμε το γεμιστήρα (η διαδικασία είναι ίδια όπως και με τους γεμιστήρες Glock), τότε παρατηρούμε τη μοναδική διαφορά. Ενώ οι γεμιστήρες Glock έχουν μεταλλικό ελατήριο, οι γεμιστήρες της KCI έχουν ένα μεταλλικό ελατήριο με μία πλαστική επίστρωση. Βλέπετε τα εξαρτήματα του λυμένου γεμιστήρα της KCI παρακάτω όπου διακρίνεται καθαρά το ελατήριο με τη πλαστική εξωτερική επένδυση.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο
Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Ως απολογισμό, δεν έχουμε μέχρι σήμερα τίποτα το αρνητικό να εντοπίσουμε σε αυτούς τους γεμιστήρες. Φυσικά δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι οι γεμιστήρες είναι η πρώτη αιτία εμπλοκών και άρα η ποιότητα κατασκευής έχει ζωτική σημασία. Από την άλλη πλευρά, δεν είδαμε οποιαδήποτε διαφορά σε απόδοση ή ποιότητα κατασκευής για να θεωρήσουμε τους γεμιστήρες KCI κατώτερους των Glock. Θεωρούμε ότι γεμίζουν ένα κενό της αγοράς καθώς είναι καλύτερα να αντικαταστήσεις οποιοδήποτε προβληματικό γεμιστήρα με ένα καινούργιο από το να επισκευάσεις έναν υπάρχον. Με τόσο χαμηλή τιμή η αντικατάσταση γίνεται χωρίς δεύτερη σκέψη, ειδικά αν μιλάμε για μεγάλες ποσότητες από γεμιστήρες. Άρα, παρότι αρχικά ήμασταν σχετικά προκατειλημμένοι για την απόδοση και ποιότητα κατασκευής τους, μπορούμε να σας πούμε με σιγουριά ότι δεν έχουμε βρει τίποτα στο οποίο να υστερούν από τους αυθεντικούς γεμιστήρες της Αυστριακής Glock.

Πηγή: TheTruthAboutGuns.com
Πηγή: TheTruthAboutGuns.com

Source link