Γερμανία και Γαλλία υπογράφουν σημαντικές συμφωνίες για τον διάδοχο των Leclerc / Leopard 2

0
28

A German Army Leopard II tank, assigned to 104th Panzer Battalion, moves through the Joint Multinational Readiness Center during Saber Junction 2012 in Hohenfels, Germany, Oct. 25. The U.S. Army Europe’s exercise Saber Junction trains U.S. personnel and 1800 multinational partners from 18 nations ensuring multinational interoperability and an agile, ready coalition force.
(U.S. Army Europe photo by Visual Information Specialist Markus Rauchenberger/released)

Μοιραστείτε το άρθρο

Η Γερμανία και η Γαλλία έχουν προχωρήσει στην υπογραφή νέων συμφωνιών σχετικά με το πρόγραμμα του νέου άρματος μάχης «Main Ground Combat System» (MGCS).

Το MGCS πρόκειται να αντικαταστήσει τα γερμανικά Leopard 2 και τα γαλλικά Leclerc, με αφετηρία τα μέσα της δεκαετίας του 2030. Με το MGCS, οι δύο χώρες στέλνουν ένα σημαντικό μήνυμα για την ευρωπαϊκή αμυντική συνεργασία, το υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας σχολιάζει στις 28 Απριλίου.

Παράλληλα, οι δύο υπουργοί Άμυνας, Annegret Kramp-Karrenbauer και Florence Parly, συμφώνησαν γύρω από το πλαίσιο οργάνωσης και διεύθυνσης του προγράμματος. Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, οι δύο υπουργοί δεν μπορούσαν να συναντηθούν νωρίτερα.

Η Γερμανία και η Γαλλία θα επωφεληθούν ισότιμα από τη συνεργασία, γι’ αυτό τα συμβόλαια βασίζονται σε χρηματοδότηση 50-50 μεταξύ τους. Επιπλέον, οι δύο χώρες θα λάβουν επαρκή πνευματικά δικαιώματα για τη μελλοντική χρήση των αποτελεσμάτων.

Οι δύο υπουργοί υπέγραψαν ακόμα τη συμφωνία για τη μελέτη βιωσιμότητας, που θα διαρκέσει δύο χρόνια. Η μελέτη είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη του πρωτοτύπου επίδειξης τεχνολογίας.

Μελέτη βιωσιμότητας για το νέο ευρωπαϊκό άρμα μάχης MGCS

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com