Γερμανία, κινδυνεύει η επιλογή του Eurofighter λόγω των πυρηνικών όπλων;

0
28

9807-4638

Μοιραστείτε το άρθρο

Η Γερμανία αναμένεται να επιλέξει ποιο μαχητικό αεροσκάφος θα αντικαταστήσει το Tornado στις αρχές του 2020, αλλά δεν έχει ακόμη κατορθώσει να επιλύσει το ερώτημα πότε θα είναι ικανό να μεταφέρει πυρηνικά όπλα το Eurofighter Typhoon.

Η Γερμανία ζητά να μάθει από τις ΗΠΑ αν το EF-2000 θα φέρει πυρηνικά όπλα

Το μαχητικό της Airbus είναι με το αμερικανικό F/A-18 Super Hornet οι πιθανοί διάδοχοι των γερμανικών Tornado, μέρος των οποίων έχει αποστολή να πλήξει στόχους με νατοϊκές πυρηνικές βόμβες σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου στην Ευρώπη. Η συμμετοχή της Γερμανίας στο συγκεκριμένο πρόγραμμα δημιουργεί συχνά αντιπαραθέσεις, αλλά όλες οι κυβερνήσεις αποφεύγουν να ασχοληθούν με αυτό, θεωρώντας ότι αποτελεί κορυφαίο στοιχείο των διατλαντικών σχέσεων.

Η Γερμανία χρειάζεται 8,86 δισεκατομμύρια ευρώ για τη διατήρηση των Tornado έως το 2030

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Suddeutsche Zeitung», το φαβορί Eurofighter Typhoon θα έχει καταστεί ικανό να εκτελεί τέτοιες αποστολές 3 με 5 χρόνια μετά το F/A-18. Εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα και συμπλήρωσε ότι υπάρχει συνεχής διαβούλευση με τις ΗΠΑ.

Η Γερμανία θέλει να ανακοινώσει τον διάδοχο του Tornado το συντομότερο δυνατό

Με τη σειρά της, η κατασκευάστρια εταιρεία του ευρωπαϊκού μαχητικού, Airbus, τονίζει ότι η πιστοποίηση των όπλων θα γίνει εντός του χρονοδιαγράμματος και υπενθύμισε ότι σκοπός των ΗΠΑ είναι η προώθηση των δικών της όπλων εις βάρος των ευρωπαϊκών. Τον Ιανουάριο η Γερμανία απέκλεισε το F-35 από τον διαγωνισμό, με το «Defense News» να ερμηνεύει την απόφαση ως κίνηση στήριξης του ευρωπαϊκού προγράμματος μελλοντικού μαχητικού FCAS.

Η νέα «ΠΤΗΣΗ & Διάστημα» ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2019

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com