Γεύμα Μάχης Ν. Κορέας Τύπου 8

0
74

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε ένα γεύμα μάχης από τις ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας. Είναι το «전투식량 2형+» (Γεύμα Μάχης Τύπου 8) το οποίο από το 2004 είναι ένα από τα εγκεκριμένα γεύματα μάχης των ενόπλων δυνάμεων της Νότιας Κορέας. Τα γεύματα αυτά κατασκευάζονται από την εταιρία DATREX που έχει έδρα στη Νότια Κορέα. Το συγκεκριμένο είναι από τα πιο απλά γεύματα της εταιρίας αλλά σίγουρα αξίζει να το γνωρίσουμε.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Πέρα από το όνομα του γεύματος (전투식량 2형+), βλέπουμε ότι αναγράφει στα Αγγλικά «Kim-sergeant» και ακριβώς από κάτω «식단 고추나라 맛다시비빔밥» που μεταφράζεται ως «Γεύμα με κόκκινο πιπέρι και σπιτική γεύση μπίμπιμπαπ». Το Μπίμπιμπαπ είναι ένα δημοφιλές κορεάτικο πιάτο (κυριολεκτικά σημαίνει μεικτό ρύζι) για το οποίο μπορείτε να μάθετε περισσότερα από αυτό το σύνδεσμο. Βλέπετε πως είναι ένα πιάτο μπίμπιμπαπ στην επόμενη φωτογραφία.

Πηγή: SavoryTooth.com

Σήμερα, στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρίας μπορεί να βρει κανείς το συγκεκριμένο γεύμα για ₩2500 τα οποία αντιστοιχούν σε €1.89. Η συσκευασία του είναι από σκληρό πλαστικό με διαστάσεις 15 εκατοστών ύψος, 17 εκατοστά πλάτος, και 1.5 εκατοστό πάχος. Το συνολικό βάρος, όπως αναγράφεται και κάτω δεξιά, είναι 120 γραμμάρια.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Στη πίσω όψη αναγράφονται όλες οι λεπτομέρειες καθώς και οι οδηγίες χρήσης του. Τα σημαντικά βήματα για τη χρήση του είναι αυτά που περιγράφονται με την αρίθμηση. Το πρώτο είναι το άνοιγμα της συσκευασίας και η αφαίρεση της σάλτσας που περιέχει μέσα σε δύο ξεχωριστά φακελάκια. Έπειτα, λέει ότι πρέπει να ρίξουμε 200ml νερού σε θερμοκρασία 98°C και να ασφαλίσουμε τη συσκευασία. Και τέλος, έπειτα από 10 λεπτά, να ρίξουμε μέσα τη σάλτσα και να απολαύσουμε το γεύμα μας.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Κάτι ενδιαφέρον που μας θυμίζει τη σακούλα θέρμανσης του «Γεύματος Μάχης Λιθουανίας», είναι ότι έχει δύο εγκοπές ανοίγματος. Μία για το πρώτο άνοιγμα όπου θα αφαιρέσουμε τη σάλτσα και θα ρίξουμε το νερό, και μία για δεύτερο, μετά από δέκα λεπτά βρασίματος. Βλέπετε μέσα στα μαύρα πλαίσια αυτές τις εγκοπές στην επόμενη φωτογραφία.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Οπότε ας ακολουθήσουμε τις οδηγίες. Πράγματι, όταν κόψουμε τη συσκευασία από τις επάνω εγκοπές βλέπουμε στο εσωτερικό δύο φακελάκια που περιέχουν τη σάλτσα (30 γραμμάρια), και ένα μικρό φακελάκι με μόλις 3ml από σησαμέλαιο. Μπορείτε να τα δείτε καλύτερα όλα αυτά στη παρακάτω φωτογραφία.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Μέσα στη συσκευασία διακρίνονται ξεκάθαρα και οι ενδείξεις «Water Line» (Όριο Νερού) που υποδεικνύει έως που πρέπει να γεμίσουμε με νερό εάν δε μπορούμε να μετρήσουμε τη ποσότητα νερού. Στη συνέχεια ρίχνουμε 200ml (ή ως τις ενδείξεις) βραστού νερού και ασφαλίζουμε τη συσκευασία για περίπου 10 λεπτά. Τέλος, ανοίγουμε τη συσκευασία (εμείς ξεχάσαμε να το κάνουμε από τις δεύτερες εγκοπές) και βλέπουμε ότι έχουμε ένα ρύζι μπίμπιμπαπ. Χωρίς τη σάλτσα, η γεύση του είναι όπως ένα απλό ρύζι με λαχανικά χωρίς κάποιο έντονο χαρακτηριστικό. Με τη σάλτσα και το σησαμέλαιο όμως, είναι ένα πολύ γευστικό αλλά και πικάντικο (προσοχή σε όσους δε συμπαθούν τα καυτερά φαγητά). Σίγουρα, πάντως αρκετά ανώτερο από τα περισσότερα έτοιμα γεύματα μάχης που έχουμε δοκιμάσει μέχρι σήμερα.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Είναι χωρίς αμφιβολία ένα αρκετά ενδιαφέρον γεύμα μάχης. Δυστυχώς, από τη συσκευασία και μία πρόχειρη αναζήτηση στο διαδίκτυο δε καταφέραμε να μάθουμε τι ακριβώς θρεπτικά συστατικά περιέχει. Σε κάθε περίπτωση όμως, είναι ένα πολύ γρήγορο και εύκολο γεύμα εκστρατείας σε εντυπωσιακά χαμηλή τιμή. Προσωπικά, το θεωρούμε αρκετά ωραίο γευστικά ώστε να το προτείνουμε ακόμα και για γεύμα επιβίωσης ή κάτι που μπορούμε να έχουμε μαζί μας στο αυτοκίνητο ή στη κατασκήνωση για ώρα ανάγκης. Κλείνοντας, στη περίπτωση μας στο δέμα συμπεριλαμβάνονταν και κάποια φακελάκια από κορεάτικο τσάι τζινσένγκ των 3 γραμμαρίων έκαστο. Αλλά όπως μάθαμε από την έρευνα μας αυτό δεν είναι μέρος του γεύματος επίσημα και έτσι δε θα κάνουμε κάποια ανάλυση γι’αυτό.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Source link