Γιατί οπλίζουμε πάντα με τη μέθοδο σφεντόνας;

0
94

Σίγουρα σε αυτό το άρθρο μας θα δεχθούμε ανάμεικτα σχόλια αλλά θέλουμε να τονίσουμε ότι εδώ παρουσιάζουμε τις προσωπικές μας απόψεις βάσει των γνώσεων και εμπειριών μας. Κατ’επέκταση, δεν είναι απαραίτητο ότι είναι πάντα σωστές ή ότι θα λειτουργήσουν άψογα και στη περίπτωση σας. Ας προχωρήσουμε όμως στο κυρίως μας θέμα.

Πηγή: PreparedGunOwners.com

Υπάρχουν δεκάδες τρόποι να οπλίσει κανείς ένα σύγχρονο πιστόλι. Οι δύο που διδάσκονται πιο συχνά είναι είτε πιέζοντας τον αναστολέα κλείστρου-ολισθητήρα μετά τη τοποθέτηση νέου γεμιστήρα (παρακάτω φωτογραφία), είτε το τράβηγμα του ολισθητήρα με το χέρι (παραπάνω φωτογραφία). Το δεύτερο λόγω της κίνησης συχνά περιγράφεται ως «μέθοδος σφεντόνας». Προσωπικά όταν εκπαιδεύουμε άτομα στο χειρισμό πιστολιών τους ζητάμε να χρησιμοποιήσουν οποιαδήποτε τεχνική θέλουν αλλά τονίζουμε τη προτίμηση μας στη μέθοδο σφεντόνας για τους λόγους που θα δούμε και σε αυτό το άρθρο.

Πηγή: SOFREP.com

Οπότε, χωρίς άλλα λόγια πάμε να δούμε τους λόγους πίσω από αυτή τη παρότρυνση σε όλους τους χειριστές πιστολιών.

  1. Είναι ακριβώς η ίδια κίνηση για οποιοδήποτε σύγχρονο πιστόλι και αν έχετε στα χέρια σας. Αυτό σημαίνει ότι είναι πιο εύκολο να πιάσετε οποιοδήποτε πιστόλι και να είστε σίγουροι ότι μπορείτε να το κάνετε να ρίξει χωρίς καμία αλλαγή στη τεχνική σας.
  2. Δεν είναι ευπαθής σε εμπλοκές. Ο αναστολέας είναι ένα μικρός διακόπτης με ένα εξίσου μικρό ελατήριο. Παρότι σπάνιο, συμβαίνει να χαλάει και να μη λειτουργεί. Με χρήση της μεθόδου σφεντόνας αφαιρούμε τελείως αυτό το παράγοντα εμπλοκής.
  3. Διδάσκει τη πιο χρήσιμη μηχανική κίνηση. Με ακριβώς την ίδια κίνηση λύνουμε σχεδόν όλες τις εμπλοκές, γεμίζουμε το όπλο, το αδειάζουμε, και ελέγχουμε ότι είναι άδειο. Αντί να μαθαίνουμε πολλούς διαφορετικούς χειρισμούς με αυτή τη κίνηση δημιουργούμε μία μηχανική κίνηση που χρησιμεύει σε πολύ σημαντικούς χειρισμούς πιστολιού.
  4. Δε βασίζεται σε λεπτές κινήσεις. Σε μία κατάσταση υψηλού στρες, σε μία ένοπλη μάχη, όταν έχουμε βρεγμένα χέρια, φοράμε γάντια, έχουμε τραυματιστεί, κτλ. το πάτημα ενός μικρού διακόπτη (αναστολέας ολισθητήρα) με το δάχτυλο μας είναι πολύ πιο δύσκολο από το τράβηγμα του ολισθητήρα με το χέρι μας. Άρα σε μία κατάσταση όπως αυτές που αναφέραμε είναι πολύ πιο αξιόπιστη επιλογή η μέθοδος σφεντόνας.

Πηγή: LuckyGunner.com

Οπότε αυτό που προτείνουμε σε όλους όσους χρησιμοποιούν πιστόλια είναι πάντα μα πάντα να κάνετε όλους τους χειρισμούς στο όπλο σας με τη μέθοδο σφεντόνας. Στο σπίτι, στο σκοπευτήριο, στις εκπαιδεύσεις, κυριολεκτικά παντού. Φυσικά ο καθένας είναι ελεύθερος να επιλέξει οτιδήποτε λειτουργεί για τον ίδιο. Απλά θεωρούμε ότι εάν μπορούμε να κάνουμε ένα τόσο σπουδαίο χειρισμό πιο απλό ώστε να εκμηδενίσουμε τις πιθανότητες προβλημάτων σε κρίσιμα περιστατικά, τότε αυτή είναι μία καλή συμβουλή.

Πηγή: PewPewTactical.com

Source link