Γυμναστική στο σπίτι με τη Γαλλική Λεγεώνα των Ξένων

0
57

Η χειρότερη δικαιολογία που μπορεί να βρει κανείς αυτό το καιρό είναι ότι δε μπορεί να εκγυμναστεί διότι δεν επιτρέπεται να εξέλθει της οικίας του. Κάθε γνωστός προπονητής σε όλο το κόσμο έχει δημοσιεύσει βίντεο ή/και άρθρα με προγράμματα γυμναστικής στο σπίτι για κάθε είδους αθλούμενο. Ωστόσο, παραμένοντας εις το πνεύμα της σελίδος, θα παραθέσουμε μία τέτοια προπόνηση από έναν εκπαιδευτή της Γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων.

Πηγή: FFJudo.com

Παραπάνω βλέπετε τον Λοχαγό, κύριο Ζεράλντ, εκπαιδευτή της Γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων. Ξεκινώντας από τις 25 Μαρτίου του 2020 η επίσημη σελίδα της Γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων στο YouTube ξεκίνησε μία σειρά προγραμμάτων εκγύμνασης στο σπίτι με στόχο τη μαχητικότητα και ενδυνάμωση. Όπως αναφέρει και ο ίδιος, στις ένοπλες δυνάμεις η εκγύμναση σε κλειστούς χώρους είναι κάτι διαδεδομένο. Είτε μιλάμε για ναύτες σε ένα πλοίο, είτε για πολεμιστές σε κάποια προκεχωρημένη βάση, πρέπει να παραμένουν σε άψογη και μάχιμη φυσική κατάσταση παρότι δεν έχουν πρόσβαση σε ειδικό εξοπλισμό. Το πρώτο πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε εδώ.

Το δεύτερο πρόγραμμα δημοσιεύτηκε στις 3 Απριλίου του 2020 και έχει μεγαλύτερη έμφαση στην αντοχή, και βελτίωση αντανακλαστικών και συντονισμού κινήσεων. Όλα πάρα πολύ σημαντικά για έναν πολεμιστή. Αυτό το πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε παρακάτω.

Όπως βλέπετε, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να σταματήσει κάποιος να γυμνάζεται επειδή πρέπει να βρίσκεται σε περιορισμένο χώρο. Άλλωστε, όπως είπε και ο Λοχαγός, κύριος Ζεράλντ, συχνά οι πολεμιστές χρειάζεται να γυμνάζονται σε περιορισμένους χώρους λόγω επιχειρησιακών απαιτήσεων. Δε θα πρέπει να είναι κάτι το ασυνήθιστο για τα άτομα του χώρου. Για όσους είναι εκτός του χώρου, ελπίζουμε αυτές οι προτάσεις να σας φανούν χρήσιμες.

Source link