Διαθέσιμη για παραχώρηση μια ακόμη γερμανική φρεγάτα κλάσης F122: Τελευταίος πλους για την F213 AUGSBURG

0
32

Μοιραστείτε το άρθρο

H γερμανική φρεγάτα Ausburg (F213) κλάσης Bremen (F122) του ομοσπονδιακού γερμανικού Ναυτικού πραγματοποίησε το τελευταίο της ταξίδι πριν την οριστική της απόσυρση που θα λάβει χώρα τις επόμενες ημέρες.

Σε υπηρεσία θα αντικατασταθούν από τη νέα κλάση F125. Αυτήν την στιγμή έχει απομείνει μόνο η Lübeck (F214) που αναμένεται να αποσυρθεί κι αυτή σε δυο χρόνια.

Η Ausburg είναι η προτελευταία φρεγάτα της συγκεκριμένης κλάσης. Η ναυπήγησή της ξεκίνησε το 1987 στο αποκορύφωμα του Ψυχρού Πολέμου δηλαδή, και μπήκε σε υπηρεσία δυο χρόνια μετά.

Όπως όλες οι F122, ήταν ένα πλοίο βελτιστοποιημένο για ανθυποβρυχιακό πόλεμο, αλλά διέθετε οπλισμό και εξοπλισμό και για επιχειρήσεις εναντίον πλοίων κι αεροσκαφών.

Οι F122 δεν είναι εξ ολοκλήρου γερμανική σχεδίαση αλλά αντίθετα βασίζονται στης γνωστές μας Kortenaer, αν και με διαφορετικούς κινητήρες και προωστήριο σκέος. Για το ενδεχόμενο προμήθειάς τους από το Πολεμικό Ναυτικό, ως μία ενδιάμεση λύση προφανώς, είχαμε αναφερθεί εκτενώς σε παλαιότερο αφιέρωμά μας:

ΣΥΖΗΤΗΣΗ: Μεταχειρισμένες γερμανικές φρεγάτες F122 στο ΠΝ;

Θα αναφέρουμε απλά πως το πλοίο διαθέτει ένα εξαιρετικό ραντάρ 3D, κατά πολύ ανώτερο των ελληνικών κάθε είδους, ενώ το προωστήριο σκεύος είναι αρκετά όμοιο με αυτό των ελληνικών ΜΕΚΟ200ΗΝ. Πάντως, μέχρι σήμερα δεν έχει αναφερθεί κανένα ενδιαφέρον για τα πλοία της κλάσης, πράγμα όχι παράξενο, αφού η ηλικία τους είναι αρκετά μεγάλη, αν και αισθητά μικρότερη των ελληνικών Kortenaer.

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com