Διαστημικό Τηλεσκόπιο Παρατήρησης στην δυτική Αυστραλία ενεργοποιείται και προβάλει τις πρώτες εικόνες από το Διάστημα

0
24

Το Τηλεσκόπιο Διαστημικής Εξερεύνησης (SST) που μεταφέρθηκε πρόσφατα σε εγκατάσταση στη Δυτική Αυστραλία από το New Mexico (φωτογραφία: Αυστραλιανό Κοινοβούλιο, 2020)

Μοιραστείτε το άρθρο

Το Τηλεσκόπιο Διαστημικής Εξερεύνησης (Space Surveillance Telescope – SST) συνέλαβε τις πρώτες εικόνες του Διαστήματος κατά τη διάρκεια δοκιμών. Το SST είναι ένα τηλεσκόπιο ακριβείας 360° μικρών υψών για την παρακολούθηση του Διαστήματος για λογαριασμό του Αυστραλιανού Υπουργείου Αμύνης. Το τηλεσκόπιο, που θα είναι έτοιμο το 2022, θα μπορεί να παρακολουθεί την ύπαρξη μικρών διαστημικών σκουπιδιών που κινούνται σε χαμηλή τροχιά και να προβλέπει επικείμενες συγκρούσεις.

Σύμφωνα με την υπουργό Αμύνης της Αυστραλίας, Linda Reynolds, η ενεργοποίηση του SST αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο στο Στρατιωτικό Δορυφορικό Πρόγραμμα και θα επιτρέψει στη χώρα να επιβλέπει τον Διαστημικό χώρο εντοπίζοντας και αναγνωρίζοντας απειλές και πιθανούς κινδύνους.

Το τηλεσκόπιο, που κατασκευάστηκε στις ΗΠΑ, μετακινήθηκε από το πεδίο βολής White Sands της ερήμου του Νew Mexico στο Exmouth της δυτικής Αυστραλίας, στο Coral Coast μετά από συμφωνία μεταξύ της Αυστραλιανής Πολεμικής Αεροπορίας (Royal Australian Air Force – RAAF) και της νεοσύστατης Διαστημικής Δύναμης των ΗΠΑ (United States Space Force – USSF).

H μετακίνηση του τηλεσκοπίου, που πλέον εδράζεται στο κτίριο του Σταθμού Ναυτικών Επικοινωνιών “Harold E Holt” κάτω από έναν περιστρεφόμενο θόλο βάρους 270 τόνων, χαρακτηρίζεται εξαιρετικής σημασίας για τα συμφέροντα και την άμυνα και των δύο χωρών. Η Αυστραλία αποκτά με τον τρόπο αυτό ασύγκριτα καλύτερες ικανότητες παρατήρησης ενώ οι ΗΠΑ επεκτείνουν το δίκτυο κάλυψης σε πολύ ευρύτερο χώρο και εγγύτερα σε σημαντικές για τα συμφέροντά τους περιοχές.

Προειδοποίηση: η NORAD δεν μπορεί να εντοπίσει έγκαιρα τα ρωσικά βομβαρδιστικά

Όπως δήλωσαν πηρές της Διαστημικής Δύναμης των ΗΠΑ, “είτε πρόκειται για τον έλεγχο της Διαστημικής κίνησης είτε για την προστασία και άμυνα κρίσιμων στοιχείων της υπηρεσίας μας στο Διάστημα, η παράδοση αισθητήρων που προσφέρουν εικόνα του Διαστήματος σε πραγματικό χρόνο είναι ουσιώδης και βοηθά την καλύτερη συνεργασία ΗΠΑ και Αυστραλίας”.

15 δις δολάρια ζητά η Διαστημική Διοίκηση στον πρώτο χρόνο λειτουργίας της


Πηγή

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com