Διατροφή: Μπάρα EPIC Κοτόπουλο-Σριράτσα | Αμυντικά και Στρατιωτικά Θέματα

0
60

Πριν από λίγες ημέρες εντοπίσαμε αυτή τη περίεργη μπάρα από την εταιρία διατροφής EPIC που έχει έδρα στο Όστιν του Τέξας στις ΗΠΑ. Είναι μία μπάρα πρωτεΐνης από 100% φυσικό κοτόπουλο, χωρίς χημικά ή τεχνητά συστατικά, που προσφέρει 15 γραμμάρια πρωτεΐνης.

Πηγή: Chowhound.com

Η εταιρία EPIC ξεκίνησε πριν από λίγα χρόνια στο Τέξας όταν ένα ζευγάρι που ασχολούνταν με κτηνοτροφία αποφάσισε να κάνει πιο υγιεινές έτοιμες τροφές, βασισμένες σε παραδοσιακές συνταγές. Έτσι αποφάσισαν να φτιάξουν και μερικές μπάρες με φυσικά συντηρητικά και μόνο με ζώα ελευθέρας βοσκής. Ένα από αυτά ήταν και η μπάρα που βλέπουμε εδώ που έχει γεύση κοτόπουλο με σάλτσα σριράτσα.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Αυτή ήταν η δεύτερη μπάρα από κοτόπουλο της εταιρίας και προσφέρει πρωτεΐνη, τρυπτοφάνη, φώσφορο, σελήνιο, νικοτινικό οξύ, φολικό οξύ, και βιταμίνη Β6. Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το πίνακα διατροφικής αξίας παρακάτω. Όσον αφορά τα συστατικά της, περιλαμβάνει τα εξής. Φυσικό κοτόπουλο, θαλασσινό αλάτι, κόκκινο πιπέρι, γαλακτικό οξύ, οργανικοί σπόροι τσία, σκόρδο, πάπρικα, κρεμμύδι, σκόνη από σέλινο, μαύρο πιπέρι, κύμινο, και ρίγανη.

Πηγή: EPICBar.com

Ένα ενδιαφέρον είναι ότι στη κάτω πλευρά της συσκευασίας υπάρχει μία διάφανη επιφάνεια που επιτρέπει να βλέπει κανείς τη μπάρα. Ο χρόνος διατήρησης της σύμφωνα με την ημερομηνία λήξης της είναι περίπου ένας χρόνος που δεν είναι περίεργο με δεδομένο ότι δεν έχει κάποιο χημικό συντηρητικό. Βλέπετε τη κάτω πλευρά της συσκευασίας παρακάτω.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Όσον αφορά τη γεύση και τις υφές, είναι μία σχετικά μαλακή μπάρα που έχει πολύ ωραία πικάντικη γεύση χωρίς όμως να είναι υπερβολικά καυτερή. Επίσης, στη γεύσεις της ξεχωρίζουν εύκολα τόσο το κοτόπουλο όσο και αρκετά από τα μπαχαρικά που αναφέρονται στα συστατικά της μπάρας. Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε καλύτερα πως είναι.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Προφανώς και δεν είναι μία τροφή για αποθέματα μεγάλης διάρκειας λόγω της σύντομης ημερομηνίας λήξης που έχει, όμως για εξορμήσεις στη φύση που διαρκούν λίγες ημέρες είναι μία αξιόλογη επιλογή. Έχει καλά θρεπτικά χαρακτηριστικά, παρασκευάζεται με πολύ καλές πρώτες ύλες, και γευστικά είναι πολύ καλή. Οπότε αξίζει να το δοκιμάσει κανείς εάν αναζητά κάτι τέτοιο.

Source link