Δοκιμές οπλισμού του νεώτερου αμερικανικού αεροπλανοφόρου USS Gerald R. Ford

0
34

Μοιραστείτε το άρθρο

Το αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford (CVN 78) ολοκλήρωσε πρόσφατα τις δοκιμές κύριων οπλικών συστημάτων του ενώ βρισκόταν εν πλω στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Οι δοκιμές έλαβαν χώρα κατά την φάση μετά την παράδοση (post-delivery test and trials – PDT&T) και σκοπό έχουν να φέρουν τα συστήματα του πλοίου και το ίδιο το σκαρί στα όρια της αντοχής του πιστοποιώντας την επιτυχημένη ολοκλήρωση και διασύνδεση των συστημάτων μεταξύ τους.

Το αεροπλανοφόρο «USS Gerald R. Ford» θα είναι το πρώτο αμερικανικό πλοίο με όπλα laser;

Συγκεκριμένα, δοκιμάστηκε επισταμένα η κεραία ραντάρ εναερίου ελέγψου (Air Traffic Control Radar Beacon – ATCRB) σε συνδυασμό με το σύστημα αναγνώρισης φίλου ή εχθρού (IFF) σε στόχους αέρος και επιφανείας καθώς και η έγκυρη και έγκαιρη αναγνώριση φίλων ή εχθρικών στόχων.

Μετά την αναγνώριση, το πλοίο δοκίμασε τα οπλικά συστήματα αμύνης του (sea-based developmental testing – SBDT) σε σενάρια ενάντια σε προσομοιώσεις εχθρικών επιθέσεων.

Αεροσκάφη Kfir and Hawker Hunter της ιδιωτικής εταιρίας Airborne Tactical Advantage Company με F-35 των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων κατά τη διάρκεια ασκήσεων. Η εταιρία καλύπτει το ρόλο του “εχθρικού ίχνους” σε πολλές προηγμένες ασκήσεις προσομοίωσης απειλής (φωτογραφία: ATAC)

Στις προσομοιώσεις έλαβαν μέρος αεροσκάφη Kfir και Hawker Hunter της ιδιωτικής εταιρίας Airborne Tactical Advantage Company (ATAC) που δοκίμασαν το ραντάρ Dual Band Radar (DBR) του Ford.

Ως μέρος της παραπάνω άσκησης SBDT το πλήρωμα εκτέλεσε εικονικά πυρά προσομοιώνοντας εμπλοκή στόχων με τα όπλα του αεροπλανοφόρου. Οι ασκήσεις χαρακτηρίστηκαν επιτυχημένες.

USS Gerald R. Ford, επιστροφή στη θάλασσα

Το USS G. Ford είναι το νεώτερο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ και το πρώτο που ναυπηγείται για το πολεμικό ναυτικό της χώρας εδώ και 40 χρόνια για αυτό και ο επισταμένος έλεγχος λειτουργίας όλων των υποσυστημάτων του είναι πολύ σημαντικός για το μέλλον του Ναυτικού.

Πηγή

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com