Δοκιμές ορόσημο για τον τουρκικό πύραυλο OMTAS

0
36

Μοιραστείτε το άρθρο

Οι πρώτες δοκιμαστικές βολές του τουρκικού πυραύλου OMTAS από τεθωρακισμένα οχήματα PARS και KAPLAN ATV έχουν γίνει με «απόλυτη επιτυχία», η Προεδρία της Αμυντικής Βιομηχανίας (SSB) ανακοίνωσε στον λογαριασμό της στο Twitter στις 25 Νοεμβρίου.

Στην ανακοίνωση δεν υπάρχει κάποια αναφορά στην ημερομηνία διεξαγωγής των δοκιμών, αλλά αναφέρεται ότι αυτές θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους, για να ξεκινήσουν οι παραλαβές μέσα στο 2020. Στο πλαίσιο του προγράμματος, ο Τουρκικός Στρατός θα αποκτήσει συνολικά 260 οχήματα AT βλημάτων, 184 KAPLAN ATV και 76 PARS ATV.

O A/T πύραυλος OMTAS σε υπηρεσία με τον τουρκικό στρατό

Σύμφωνα με το «Defence Turkey», το συμβόλαιο του προγράμματος υπογράφηκε στις 27 Ιουνίου 2016 και ενεργοποιήθηκε στις 14 Οκτωβρίου 2016. Όλα τα PARS ATV θα εξοπλιστούν με τον τουρκικό πύραυλο MIZRAK-O/OMTAS. Το ίδιο όπλο θα φέρουν 104 KAPLAN ATV, ενώ τα υπόλοιπα 80 KAPLAN ATV θα διαθέτουν τον ρωσικό πύραυλο Kornet-E. Η μέγιστη εμβέλεια του OMTAS φθάνει τα 4km και του Kornet-E τα 5,5km. Για την αξιοποίηση των πυραύλων, έχει αναπτυχθεί ο μη επανδρωμένος πύργος ARTV.

Η νέα «ΠΤΗΣΗ & Διάστημα» ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2019

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com