Δύο χρόνια μετά την ανακοίνωση του Tempest: 3D απεικονίσεις….

0
15

Μοιραστείτε το άρθρο

Το καλοκαίρι του 2018 ανακοινώθηκε επίσημα η έναρξη του προγράμματος Tempest από το Ηνωμένο Βασίλειο για την ανάπτυξη ενός νέου μαχητικού αεροσκάφους έκτης γενιάς.

Και το όνομα αυτού: Tempest. Νέο project μαχητικού αεροσκάφους στην μετά Brexit Αγγλία

Πριν λίγες μέρες, στην επίσημη σελίδα του προγράμματος ανέβηκε μία τρισδιάστατη απεικόνιση του αεροσκάφους μέσω της οποιας οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν τα νέα του χαρακτηριστικά και δυνατότητες.

Δεν υπάρχει ενημέρωση για κάτι περισσότερο μέχρι στιγμής, ούτε όσον αφορά το αν η σχεδίαση του αεροσκάφους έχει οριστικοποιηθεί, ούτε αν υπάρχει συγκεκριμένη πρόοδος με την κατασκευή πρωτότυπου το οποίο θα μπορεί να πραγματοποιήσει δοκιμαστικές πτήσεις κάποια στιγμή στο μέλλον.

Μέχρι σήμερα και με εξαίρεση την Κίνα, κανένα νέο σχέδιο μαχητικού αεροσκάφους δεν έχει καταφέρει να περάσει από το επίπεδο του σχεδιαστηρίου ή του πρωτότυπου δοκιμών στο επίπεδο της μαζικής παραγωγής και επιχειρησιακής χρήσης.

Από ό,τι φαίνεται και κυρίως λόγω του τεράστιου κόστους ανάπτυξης, τα αεροσκάφη τέταρτης γενιάς θα είναι μαζί  μας για αρκετές δεκαετίες ακόμα. Σε συνδυασμό τουλάχιστον με το F-35, η παραγωγή του οποίου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και γύρω στα 600 αεροσκάφη του τύπου τουλάχιστον έχουν κατασκευαστεί ή βρίσκονται σε διάφορα στάδια κατασκευής.

Ωστόσο η έκτη γενιά μαχητικών αεροσκαφών παρά τις υποσχέσεις θα αργήσει πολύ ακόμα.

Μοιραστείτε το άρθρο

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com