Ελάφρυνση σκανδάλης σε περίστροφο | Αμυντικά και Στρατιωτικά Θέματα

0
54

Ένα συχνό παράπονο οπλοκατόχων είναι ότι τα περίστροφα έχουν βαριά και σφιχτή σκανδάλη. Έτσι δεν είναι καλά για σκόπευση ακριβείας. Αυτό μπορεί να οφείλεται είτε στη κακή ποιότητα του όπλου, είτε στην έλλειψη συντήρησης, ή απλά στο ότι είναι ένα πολύ καινούργιο όπλο και δεν έχουν «τριφτεί» τα μέταλλα του ακόμη. Εδώ θα δούμε πως μπορούμε να το επισκευάσουμε αυτό.

Πηγή: BallisticMag.com

Όπως θα αντιλαμβάνεστε, μία εύκολη, φτηνή αλλά καθόλου γρήγορη λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι να αγοράσουμε κάποια φυσίγγια αδρανείας όπως αυτά που βλέπετε παρακάτω, και να κάνουμε μερικές χιλιάδες βολές. Από τα πολλά τραβήγματα της σκανδάλης σίγουρα θα φθαρούν αρκετά τα εξαρτήματα της σκανδάλης ώστε το όπλο να αποκτήσει μία ομαλή, και το πιθανότερο πιο ελαφριά, αίσθηση.

Πηγή: ArmsList.com

Για τους πιο τολμηρούς, μπορούμε να λύσουμε το περίστροφο και να γυαλίσουμε με ένα πάρα πολύ λεπτό γυαλόχαρτο τις επιφάνειες που βλέπετε στη συνέχεια. Προσοχή, ο στόχος μας δεν είναι να αφαιρέσουμε πολύ μέταλλο από τις επιφάνειες, είναι να τις γυαλίσουμε τόσο ώστε να είναι απόλυτα λείες επιφάνειες. Όταν είναι τραχιές δημιουργείται αυτή η αίσθηση σκληρής σκανδάλης που αναφέραμε στην εισαγωγή.

Πηγή: MidwayUSA.com (επεξεργασμένη)

Το τελευταίο σημείο που θα πρέπει να γυαλίσουμε το βλέπετε στην ακόλουθη φωτογραφία μετά το γυάλισμα μέσα στο κόκκινο πλαίσιο. Εκεί ακουμπάει ο μηχανισμός της σφύρας και της σκανδάλης άρα όσο πιο γυαλισμένο, τόσο λιγότερη τριβή θα υπάρχει ανάμεσα στα μέταλλα.

Πηγή: MidwayUSA.com (επεξεργασμένη)

Ασφαλώς, η πιο σίγουρη λύση είναι να αγοράσουμε μία συλλογή ανταλλακτικών ελατηρίων σκανδάλης με μικρότερη αντίσταση. Συνήθως αυτά είναι πολύ φτηνά αλλά η εγκατάσταση τους απαιτεί εμπειρία στο λύσιμο και αρμολόγηση του περιστρόφου. Εάν θέλουμε να το πάμε ένα βήμα παραπέρα μπορούμε να συνδυάσουμε και τα δύο αυτά. Δηλαδή, και γυάλισμα των μεταλλικών επιφανειών και αλλαγή των ελατηρίων. Η συλλογή ελαφρών ελατηρίων που βλέπετε παρακάτω κοστίζει μόλις $15.

Πηγή: PewPewTactical.com

Όπως βλέπετε δεν είναι κάτι πολύ δύσκολο να διορθωθεί, αλλά εάν δεν είστε σίγουροι για τις ικανότητες σας είναι καλύτερα να αφήσετε κάποιον έμπειρο οπλουργό να το κάνει.

Source link