Ελαφρές τορπίλες Mk 54 για Γερμανία και Βέλγιο από τις ΗΠΑ, «έλεγχος τιμών»

0
8

Μοιραστείτε το άρθρο

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ενέκρινε αίτημα για πιθανή πώληση μέσω του προγράμματος Στρατιωτικών Πωλήσεων Εξωτερικού ( Foreign Military Sales – FMS ) ελαφρών ανθυποβρυχιακών τορπιλών Mark 54 προς τις κυβερήσεις της Γερμανίας (64 τορπίλες) και του Βελγίου (29 τορπίλες).

Συγκεκριμένα, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας ζήτησε να αγοράσει 64 συλλογές ελαφρών τορπιλών Mk 54 All Up Round και 10 συλλογές MK 54 Conversion Kits για να χρησιμοποιηθούν ως εκπαιδευτικές τορπίλες με αδρανή γεμίσματα. Στο ίδιο πακε΄το περιλαμβάνονται ανακτώμενες τορπίλες ασκήσεων (REXTORP), εκπαιδευτικά τμήματα στόλου (Fleet Exercise Section – FES) και τμήματα δεξαμενών καυσίμου για χρήση με τις συλλογές εκπαίδευσης (MDE).

Συλλογές τορπιλών Mk54 για τον Καναδά, «έλεγχος τιμών»

Η Γερμανία επίσης ζήτησε εξαρτήματα άφεσης από αεροσκάφη σταθερών πτερύγων, ανταλλακτικά, βιβλιογραφία, εκπαίδευση, υποστήριξη και εξοπλισμός δοκιμών. Ζητείται επίσης η συνεργασία των υπηρεσιών τεχνικής και λογιστικής υποστήριξης της αμερικανικής κυβέρνησης και ιδιωτικών εταιρειών. Το συνολικό κόστος προμήθειας του προγράμματος ανέρχεται σε 130 εκατομμύρια δολάρια.

Η Γερμανική κυβέρνηση προορίζει τις τορπίλες κυρίως για τα ανθυποβρυχιακά αεροσκάφη Ρ-3C Orion που διαθέτει και σκοπεύει να ενισχύσει τις ικανότητες του Ναυτικού της να αντιμετωπίσουν τις μελλοντικές απειλές.

Από την άλλη, η κυβέρνηση του Βελγίου σκοπεύει να αγοράσει 29 All Up Round MK 54 LWT Mod 0, δύο εκπαιδευτικές συλλογές (Fleet Exercise Section – FES), εξοπλισμό υποστήριξης τορπιλών, βιβλιογραφία, τεχνική και λογιστική υποστήριξη και εκπαίδευση από μέσα και υπηρεσίες της κυβέρνησης των ΗΠΑ ή ιδιωτών και άλλες σχετικές υπηρεσίες υποστήριξης. Το συνολικό κόστος του πακέτου όπλων και υπηρεσιών ανέρχεται σε 33.3 εκατομμύρια δολάρια.

Το Βελγικό Ναυτικό προορίζει τις Mk 54 ως αντικαταστάτη των παλιότερων τορπιλών MK 46, τόσο στις νέες φρεγάτες πολλαπλών αποστολών που θα αποκτήσει όσο και για τα ναυτικά ελικόπτερα ΝΗ90.

Κύριος ανάδοχος των τορπιλών Mk 54 είναι η Raytheon Integrated Defense System με έδρα το Portsmouth του Rhode Island.

Πόσο κόστισαν στην Ινδία οι τορπίλες Mk54 που θέλει και το ΠΝ για να εξοπλίσει τα Romeo;

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com