Εμπόδια στη συνεργασία Ινδονησίας – Νότιας Κορέας στο πρόγραμμα KF-X λόγω κορωνοϊού και όχι μόνο…

0
28

Μοιραστείτε το άρθρο

Η Ινδονησία έχει αποσύρει 114 εξειδικευμένους μηχανικούς από τη Νότια Κορέα, οι οποίοι εργάζονταν στις εγκαταστάσεις της KAI για το πρόγραμμα του μαχητικού επόμενης γενιάς KF-X.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από τη Νότια Κορέα, η φυγή των μηχανικών συνέβη τον Μάρτιο και η ενέργεια σχετίζεται με την πανδημία του κορωνοϊού. Ωστόσο, έως και τον Ιούνιο δεν υπάρχει ινδονησιακό προσωπικό που να εμπλέκεται άμεσα στο πρόγραμμα KF-X και είναι άγνωστο πότε οι Ινδονήσιοι μηχανικοί θα επανέλθουν στα καθήκοντά τους.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν το περιστατικό σαν ένα ακόμα επεισόδιο της κακής συνεργασίας των δύο χωρών, αφού η Ινδονησία έχει αδυνατίσει να καταβάλει πλήρως τη συνεισφορά της και χρωστούσε $420 εκατ., τουλάχιστον έως τον Απρίλιο. Άλλοι αναλυτές είναι όμως εναντίον του διαζυγίου, διότι η Ινδονησία κατέχει σημαντική θέση στη νέα «νότια πολιτική» της Νότιας Κορέας.

Η Ινδονησία και η Νότια Κορέα στοχεύουν στην κοινή ανάπτυξη και παραγωγή του μαχητικού που θα προκύψει από το πρόγραμμα μέχρι το 2026. Η Ινδονησία θέλει να κατασκευάσει 48 αεροσκάφη και δεσμεύεται να συνεισφέρει οικονομικά το 1/5 του κόστους ανάπτυξης, με αφετηρία το 2015. Ωστόσο η ίδια έχει ζητήσει τη μείωση του κόστους που πρέπει να διαθέσει, ζήτημα που είναι ακόμα υπό διαπραγμάτευση.

Η καινούργια μας «Πτήση» ΙΟΥΝΙΟΣ 2020

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com