Εντάσσεται στο Γερμανικό Ναυτικό η δεύτερη φρεγάτα F-125

0
29

Μοιραστείτε το άρθρο

H FGS “Nordrhein-Westfalen” (F223), η δεύτερη φρεγάτα τύπου F-125 κλάσης Baden-Württemberg εντάχθηκε την Τετάρτη στο Γερμανικό Ομοσπονδιακό Ναυτικό εντασσόμενη στην 4η Μοίρα Φρεγατών του 2ου Στολίσκου με βάση το Wilhelmshaven. Η φρεγάτα είχε παραδοθεί στο Γερμανικό Ναυτικό πριν τρεις μήνες για την εκτέλεση των τελευταίων δοκιμών μέχρι την επιχειρησιακή της ένταξη.

Παραδόθηκε και η δεύτερη φρεγάτα κλάσης F125 Baden-Württemberg στο Γερμανικό Ναυτικό

Στην τελετή ένταξης παρέστησαν πολλοί επίσημοι, όπως ο κυβερνήτης και ο στόλαρχος, αμφότεροι καταγόμενοι από τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, ο πρωθυπουργός του κρατιδίου και άλλοι που τόνισαν τη σημασία της ένταξης του νέου πλοίο για το Γερμανικό Ναυτικό.

Η φρεγάτα των 7,200 τόνων εντάχθηκε σε υπηρεσία μετά από περίοδο δοκιμών και ο κυβερνήτης του εξήρε την απόδοση του πληρώματος “Charlie” για την απόδοσή του και την εκμάθηση των νέων συστημάτων. Μαζί με το αδερφό της πλοίο, τη φρεγάτα FGS “Baden-Württemberg” (F222) αποτελούν αυτή τη στιγμή τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα πολεμικά του στόλου (μέχρι την έλευση των MKS 180), αντικαθιστώντας σε αναλογία 1:2 τις φρεγάτες κλάσης “Bremen”.


Τα λόγια του Γερμανοί κυβερνήτη αποκαλύπτουν πως το γερμανικό Ομοσπονδιακό Ναυτικό εφαρμόζει μια τακτική εναλλασσόμενων πληρωμάτων που θα εξασφαλίσουν τη μεγαλύτερη δυνατή επιχειρησιακή απόδοση σε έναν στόλο που μοιραία μικραίνει όσο αυξάνεται το εκτόπισμα των πολεμικών του.

Από την άλλη, η εφαρμογή σύγχρονης τεχνολογίας αιχμής επιτρέπει μεγάλη αποδοτικότητα για περιόδους ανάπτυξης έως δύο χρόνια διαρκούς πλου ενώ ο υψηλός βαθμός αυτοματισμού μειώνει το πλήρωμα σε 120 μόλις άτομα, άνδρες και γυναίκες. Για να δώσουμε ένα μέτρο σύγκρισης, οι φρεγάτες “Bremen” (F122), που προέρχονται από το σχέδιο των ολλανδικών ‘S’, είχαν εκτόπισμα 3,680 τόνων και πλήρωμα 222 ατόμων.

Τον Ιούνιο παραδίνεται η πρώτη φρεγάτα τύπου F125 στο Γερμανικό Ναυτικό

Η επένδυση της Γερμανίας σε πλοία μεγάλου εκτοπίσματος και εκτεταμένης επιχειρησιακής δράσης σημαίνει πως θα μπορεί να αναπτύσσει τη ναυτική της παρουσία σε περιοχές ενδιαφέροντος για μια ποικιλία ρόλων, από αγώνα επιφανείς με πυραύλους RGM-84 Harpoon βεληνεκούς 220 χλμ., ανθυποβρυχιακές αποστολές, αποστολές επιτήρησης, έρευνας και διάσωσης και ανταπόκρισης σε ανθρωπιστικές κρίσεις και καταστροφές. Η εναλλαγή πληρωμάτων που εφαρμόζει αυξάνει τον χρόνο επιχειρησιακής ανάπτυξης αλλά ταυτόχρονα παρέχει και περισσότερα εκπαιδευμένα μέλη για τα επόμενα δύο πλοία που θα ακολουθήσουν στα επόμενα χρόνια.

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com