Εξετάστηκε η επιχειρησιακή ετοιμότητα της πειραματικής αεροκίνητης Ταξιαρχίας – Commandos.gr

0
43

Η πρώτη αεροκίνητη Ταξιαρχία των ρωσικών αερομεταφερόμενων δυνάμεων συμμετείχε στην άσκηση Tsentr-2019 που διεξήχθη στην Κεντρική Στρατιωτική Περιφέρεια. Έπρεπε να παρθεί η απόφασή για το αν θα συνεχιστεί ο μετασχηματισμός σε παρόμοιους Σχηματισμούς ή θα σταματήσει αυτό το σχέδιο.

Σε αντίθεση με τις άλλες αεροκίνητες μονάδες, η Ταξιαρχία διαθέτει τις δικές της Μοίρες ελικοπτέρων για τους αλεξιπτωτιστές που καταστρέφουν εγκαταστάσεις μέσα στην εχθρική περιοχή και την ταχεία διείσδυση σε βάθος εκατοντάδων χιλιόμετρων, όπως γράφει η ρωσική εφημερίδα Ιζβέστια.

Η αεροκίνητη Ταξιαρχία ασκήθηκε στο πεδίο Ντονγκουζ στην περιφέρεια Όρενμπουργκ. Ο νέος σχηματισμός υποβλήθηκε σε μια μεγάλη δοκιμή. Εκτέλεσε έφοδο ελικοπτέρων στην εχθρική περιοχή. Η τακτική ομάδα μεταφέρθηκε αεροπορικώς. Βαριά μεταφορικά ελικόπτερα μετέφεραν και αποβίβασαν φορτηγά pick-up, μπάγκι, τετράτροχες μοτοσυκλέτες και αντιαρματικά όπλα σε προκαθορισμένη περιοχή. Τα ελικόπτερα επίσης αερομετέφεραν πυροβόλα D-30 των 122 χλστ.

Το 2018 0 ρωσικός Στρατός απέκτησε την πρώτη εμπειρία με την συμμετοχής αεροκίνητης ομάδας σε στρατιωτική άσκηση. Ένας Λόχος της 31ης αεροκίνητης Ταξιαρχίας αποβιβάστηκε από τα ελικόπτερα στην εχθρική περιοχή κατά τη διάρκεια της άσκησης Vostok-2018. Αργότερα ελήφθη η απόφαση να μετασχηματιστεί η Ταξιαρχία σε αεροκίνητη για τη διεξαγωγή της εκπαίδευσης των νέων αεροαποβατικών τακτικών. Το 2019, η Ταξιαρχία λειτουργεί σε τακτική βάση.

Μια αεροκίνητη μονάδα ξεχωρίζει από την ύπαρξη των δικών της ελικοπτέρων που ανήκουν στην αερομεταφερόμενη διοίκηση. Επιταχύνουν σημαντικά την εμπλοκή της στρατιωτικής δύναμης. Η Ταξιαρχία διαθέτει δυο Μοίρες μεταφορικών ελικοπτέρων Mi-8, δυο Μοίρες Mi-26 και μια μονάδα οπλισμένων ελικοπτέρων.

Η αποβίβαση από ελικόπτερα έχει αρκετά πλεονέκτημα έναντι της παραδοσιακής ρίψης με αλεξίπτωτα, δήλωσε ο ειδικός Βαλερί Γιούργεφ. “Πρώτον, τα ελικόπτερα είναι καλύτερα προστατευμένα από την αεράμυνα του αντιπάλου, καθώς μπορούν να πετάξουν σε χαμηλά υψόμετρα δίχως να εντοπιστούν. Δεύτερον, τα ελικόπτερα μπορούν να παρέχουν πυρά υποστήριξης στην αποβιβασμένη δύναμη. Μπορούν επίσης να αποβιβάσουν αλεξιπτωτιστές σε συγκεκριμένο σημείο με τρεις τρόπους: Με προσγείωση, εν κινήσει ένα μετρό πάνω από το έδαφος και αν δεν υπάρχει κατάλληλη τοποθεσία με σχοινί,” δήλωσε. Εν πάση περιπτώσει, όλοι οι αλεξιπτωτιστές αποβιβάζονται γρήγορα στο απαραίτητο σημείο, πρόσθεσε ο Γιούργεφ.

Στην περίπτωση της αεροαπόβασης, o αλεξιπτωτιστής παραμένει στον αέρα περίπου 2 λεπτά ως στόχος. Εξάλλου, συχνά οι αλεξιπτωτιστές συχνά προσγειώνονται πολύ μακριά ο ένας από τον άλλον. Αυτή η μέθοδος είναι καλύτερη για μια μεγάλη επίθεση σε ένα μεγάλο χώρο. Τα ελικόπτερα ταιριάζουν καλύτερα στην έφοδο, σύμφωνα με τον ειδικό.

Το πείραμα με τις αεροκίνητες μονάδες διεξήχθη στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης μεγάλης κλίμακας η οποία άρχισε το 2019. Πρέπει, αυτές, να μετασχηματιστούν σε μια δύναμη ταχείας επέμβασης. Οι μελλοντικές αερομεταφερόμενες δυνάμεις πρέπει να καταστούν αυτόνομες και ικανές για να συμμετέχουν ανεξάρτητες σε μεγάλο εύρος αποστολών. Άλλωστε, οι αερομεταφερόμενες δυνάμεις θα διαθέτουν τις δικές τους Επιλαρχίες αρμάτων και βαρέων όπλων, έγραψε η Ιζβέστια.

Απόδοση/Μετάφραση απο το ArmyRecognition.com για την Commandos.gr.

Σχετικά άρθρα

Mi-26T2 HaloMi-26TSMi-8 HipΑμυντικά νέαΕλικόπτεραΡωσία-Россия
ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της “Commandos.grς” και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Source link