Εξομοιωτές στην ΛΑΦΑ για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων – Commandos.gr

0
23

Την Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019, θα εορταστεί σε ολόκληρη την χώρα η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η ΧΙΙ Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού «ΕΒΡΟΥ» στην Αλεξανδρούπολη ανακοινώνει ότι, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Ενόπλων Δυνάμεων, πρόκειται να διοργανώσει την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019, από 10:30 έως 20:30, επίδειξη – παρουσίαση στο ευρύ κοινό δυο συστημάτων εξομοίωσης:

Στον χώρο μπροστά από τη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Αλεξανδρούπολης (ΛΑΦΑ) πρόκειται να  λειτουργήσουν δύο επιτραπέζια συστήματα εξομοίωσης πυροβολητή άρματος Leopard 1A5  και σταθμού σκοπευτή αντιαρματικού συστήματος M-901 ITV του Κέντρου Εξομοιωτών (ΚΕΞ), με σκοπό να παρασχεθεί στους πολίτες της Αλεξανδρούπολης βιωματική εμπειρία των δυνατοτήτων ενός από τα πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα που διαθέτει ο Στρατός μας.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τον εκπαιδευτικό εξοπλισμό εξομοίωσης που διαθέτει η Μεραρχία με την καθοδήγηση ειδικών εκπαιδευτών για να βιώσουν εμπειρικά το σύγχρονο εκπαιδευτικό έργο της Στρατιωτικής Υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα, θα παρουσιαστεί ένα δείγμα του επιτραπέζιου εξομοιωτή πυροβολητή άρματος μάχης Leopard 1A5, όπως αυτό που παρουσιάστηκε στις εκθέσεις ΔΕΘ 2019 και KAVALAEXPO 2019 επίσης οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν ενεργά και να γίνουν για λίγο «αντιαρματιστές» στον επιτραπέζιο εξομοιωτή σκοπευτή αντιαρματικού συστήματος M-901 ITV που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό.

Τα αντιαρματικά είναι ο υπ’αριθμόν 1 εχθρός των αρμάτων μάχης και στο ΚΕΞ οι αρματιστές εκπαιδεύονται πως να αντιμετωπίζουν ή αποφεύγουν τα αντιαρματικά συστήματα στο εικονικό πεδίο μάχης. Για πρώτη φορά τα αντιαρματικά συστήματα, που συμμετέχουν στην εικονική εκπαίδευση, ελέγχονται από πραγματικούς χειριστές αντιαρματικών και όχι από τον υπολογιστή.
Αυτό προσφέρει ρεαλισμό στην εκπαίδευση και μετρήσιμα αποτελέσματα τα οποία εξετάζονται κατά τον απολογισμό μετά την εκπαίδευση όπου τονίζονται θα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία των εκπαιδευομένων.

Να πάτε, θα είναι ενδιαφέρον!

Σχετικά άρθρα

Leopard 1Leopard 1 A5M-901 ITVXII Μ/Κ ΜΠ “Εβρου”XXIII ΤΘΤ 3ο Σύνταγμα Ιππικού ΔορύλαιονΑμυντικά νέαΆρματα μάχηςΔ’ ΣΣΕξομοιωτέςΘράκηΚΕΞΠεζικό (ΠΖ)Στρατός ΞηράςΤεθωρακισμένα (ΤΘ)
ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της “Commandos.grς” και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Το άρθρο το βρήκαμε στην σελίδα proelasi.org