Επίθεση με ΑΕΜ σε όχημα στο Μπαλουχιστάν

0
64

Πρόσφατα βγήκε στη δημοσιότητα ένα βίντεο καταγραφής επίθεσης με SVBIED (Suicide Vehicle Borne Improvised Explosive Device, Αυτοσχέδιος Εκρηκτικός Μηχανισμός Φερόμενος σε Όχημα Αυτοκτονίας) που έχει πολλά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά. Αυτό θα αναλύσουμε στο παρόν άρθρο μας.

Πηγή: Twitter.com/CalibreObscura (επεξεργασμένη)

Στη σελίδα μας έχουμε γράψει πολλά άρθρα για SVBIED αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που γράφουμε κάτι για την Τζαΐς ουλ-Αντλ που μεταφράζεται ως «Στρατός της Δικαιοσύνης». Η Τζαΐς ουλ-Αντλ είναι μία ισλαμική τρομοκρατική οργάνωση που ξεκίνησε το 2012 στο νοτιοανατολικό Ιράν ένω κατά καιρούς έχει εκτελέσει και επιθέσεις στα σύνορα του Πακιστάν. Βλέπετε μία φωτογραφία με μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης παρακάτω. Το λογότυπο επάνω δεξιά είναι το έμβλημα αυτής της ισλαμικής τρομοκρατικής οργάνωσης.

Πηγή: JamesTown.org

Το Μάρτιο του 2018 μέλη της Τζαΐς ουλ-Αντλ έκαναν μία επίθεση με SVBIED σε φυλάκιο του IRGC (Islamic Revolutionary Guard Corps, Σώμα της Ισλαμικής Επαναστατικής Φρουράς) στη περιοχή του Μπαλουχιστάν στο Πακιστάν. Το IRGC ιδρύθηκε το 1979 υπό τον Αγιατολάχ Ρουχολάχ Χομεϊνί ως σώμα των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν με αποστολή τη προστασία του πολιτικού συστήματος του Ιράν από ξένες δυνάμεις ή εσωτερικές ανατροπές.

Πηγή: BBC.com

Αυτό που κάνει αυτή την επίθεση να ξεχωρίζει είναι ότι για πρώτη φορά βλέπουμε μία σχετικά μικρή ισλαμική τρομοκρατική οργάνωση να κάνει χρήση πολλαπλών μη επανδρωμένων αεροχημάτων του εμπορίου, τα λεγόμενα quadcopter, για να καταγράψει την επίθεση. Βλέπετε το σχετικό βίντεο που κυκλοφόρησε αυτή η τρομοκρατική οργάνωση από την επίθεση σε φυλάκιο του IRGC το Μάρτιο του 2018 με ΑΕΜ παρακάτω.

Source link