Επίσημη Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΣ στην Έδρα των Στρατιωτικών Δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη

0
24

Κατά το χρονικό διάστημα 18 και 19 Αυγούστου 2019, ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην έδρα των Στρατιωτικών Δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη (USAREUR), στο Βισμπάντεν της Γερμανίας, προσκεκλημένος του Διοικητή, Αντιστράτηγου Christopher Cavoli.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Αρχηγός ΓΕΣ, επισκέφθηκε το Στρατηγείο και το Κέντρο Επιχειρήσεων όπου του έγιναν παρουσιάσεις για την αποστολή και το έργο του Στρατηγείου όπως και για τις συνέργειες με τον Ελληνικό Στρατό. Στη μεταξύ τους επαφή οι δύο επικεφαλής συζήτησαν θέματα που αφορούν στην εντατικοποίηση της συνεργασίας μεταξύ των στρατιωτικών δυνάμεων της χώρας μας και των ΗΠΑ, μέσα από την αμοιβαία συμμετοχή σε στρατιωτικές εκπαιδεύσεις αλλά και ασκήσεις, οι οποίες πραγματοποιούνται από τις δύο πλευρές στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, με αντικειμενικό σκοπό την περαιτέρω ενδυνάμωση της Στρατηγικής συνεργασίας.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, επιβεβαιώνοντας την άριστη συνεργασία μεταξύ των στρατιωτικών δυνάμεων των δύο χωρών. Διαπιστώθηκε σύγκλιση απόψεων και συμφωνήθηκε ο προγραμματισμός της  εντατικοποίησης της συνεργασίας, τόσο στο εγγύς όσο και στο απώτερο μέλλον.

Σχετικά άρθρα

Αμυντικά νέαΓερμανία-DeutschlandΓΕΣΗΠΑ-USAΣτρατός ΞηράςΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της “Commandos.grς” και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Το άρθρο το βρήκαμε στην σελίδα proelasi.org