Επίσημο: Οι Adelaide πέρασαν στα χέρια της Χιλής

0
26

Μοιραστείτε το άρθρο

Στις 15 Απριλίου έγινε στο Σίδνεϊ η επίσημη μεταβίβαση των δύο πρώην αυστραλιανών φρεγατών κλάσης Adelaide από την Αυστραλία στη Χιλή, με την τελετή ύψωσης της χιλιανής σημαίας στα πλοία.

Με την τελετή οι δύο φρεγάτες έλαβαν επίσης τα νέα τους ονόματα – Captain Prat και Admirante Latorre – τα οποία άνηκαν νωρίτερα στις δύο πρώην ολλανδικές φρεγάτες τύπου L. Η πρώτη από τις τελευταίες παροπλίστηκε στις 21 Δεκεμβρίου 2019 και η δεύτερη θα αποσυρόταν από το Χιλιανό Ναυτικό μέσα στο 2020.

Σε καραντίνα Χιλιανοί στο Σίδνεϊ, ο Covid-19 βάζει εμπόδια στην κατάρτιση στις Adelaide

Οι δύο Adelaide (HMAS Melbourne, HMAS Newcastle) εισήλθαν σε υπηρεσία με το Βασιλικό Αυστραλιανό Ναυτικό το 1992-1993 και έχουν εκσυγχρονιστεί, ώστε να φέρουν Α/Α πυραύλους SM-2 και ESSM. Είναι άγνωστο αν η Χιλή έχει κινηθεί για την απόκτηση παρόμοιων Α/Α πυραύλων από την Αυστραλία ή τις ΗΠΑ ή αν αξιοποιήσει στα νέα της πλοία τα όπλα των L. Από τα πλοία φαίνεται να λείπουν τα συστήματα CIWS Phalanx.

Σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα οι δύο νέες φρεγάτες θα έπρεπε να αποπλεύσουν από το Σίδνεϊ τον Μάιο. Δεν είναι όμως γνωστό αν έχουν υπάρξει μεταβολές εξαιτίας του κορωνοϊού.

Πόσο θα κοστίσουν οι φρεγάτες Adelaide στη Χιλή (ή πόσο θα κόστιζαν αν τις έπαιρνε η Ελλάδα)

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com