Επίσκεψη Κινεζικής Αντιπροσωπείας στο ΓΕΣ – Commandos.gr

0
61

Την Δευτέρα 02 Δεκεμβρίου 2019, Κινεζική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Υπαρχηγό του Κινεζικού Στρατού, επισκέφτηκε την έδρα του Γενικού Επιτελείου Στρατού, όπου τους υποδέχθηκε ο Αρχηγός του ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιείται στην Ελλάδα, από 1 έως 4 Δεκεμβρίου 2019.

Στη συνέχεια η Κινεζική αντιπροσωπεία έγινε δεκτή από τον Επιτελάρχη του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Υποστράτηγο Πέτρο Δεμέστιχα και κατόπιν αναχώρησε για το Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ), στη Νέα Πέραμο Αττικής, όπου πραγματοποιήθηκε επίδειξη των δυνατοτήτων των Ειδικών Δυνάμεων.

Την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019, η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τη Διεύθυνση Μηχανικού (ΔΜΧ), στο Λουτράκι, όπου παρακολούθησε επίδειξη δυνατοτήτων που αφορούσε σε αντικείμενα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών καθώς και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών. Επιπλέον, επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε στο σωζόμενο τμήμα του Αρχαίου Διόλκου, στον Ισθμό της Κορίνθου, στον αρχαιολογικό χώρο Μυκηνών, στην Επίδαυρο καθώς και στην πόλη του Ναυπλίου.

Σκοπός της επίσκεψης αυτής είναι η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ Ελληνικού και Κινεζικού Στρατού και η ανταλλαγή απόψεων επί θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος.

Σχετικά άρθρα

747 ΕΤΜΧCH-47 ChinookΑεροπορία Στρατού (ΑΣ)Αμυντικά νέαΓΕΣ/ΔΜΧΕλικόπτεραΚΕΕΔΚίνα-中国Μηχανικό (ΜΧ)Στρατιωτικός Σκύλος Έρευνας και ΔιάσωσηςΣτρατός ΞηράςΣυνοδοί ΣκύλωνΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της “Commandos.grς” και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Source link