Επιβεβαίωση της παραγγελίας C-130J από τη Νέα Ζηλανδία – πόσο θα κοστίσουν τελικά

0
23

Μοιραστείτε το άρθρο

Η κυβέρνηση συνασπισμού της Νέας Ζηλανδίας επιβεβαίωσε ότι θα αγοραστούν πέντε μεταφορικά αεροσκάφη Lockheed Martin C-130J-30 Super Hercules για να αντικαταστήσουν τον υπάρχοντα στόλο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας Ρον Μαρκ.

«Μαζί με το νέο στόλο αεροσκαφών, στα πλαίσια της σύμβασης αξίας 1,521 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα αγοραστεί κι ένας πλήρης εξομοιωτής πτήσης / αποστολής και άλλες υποδομές υποστήριξης.

Πέντε μεταφορικά αεροσκάφη C-130J για τη Νέα Ζηλανδία, «έλεγχος τιμών»

Όπως τόνισε ο υπουργός, «Γενιές Νεοζηλανδών έχουν μεγαλώσει και γεράσει με τον Ηρακλή, και γνωρίζουν ότι αυτά τα αεροσκάφη αποτελούν μία αξιόπιστη λύση πρώτης γραμμής. […] Αυτή η αγορά εξασφαλίζει ότι χώρα θα διατηρήσει ικανότητα τακτικών αεροπορικών μεταφορών για την ανάληψη επιχειρήσεων εντός της χώρας αλλά και για την υποστήριξη των συμφερόντων μας στην Ανταρκτική, συχνά για την υποστήριξη άλλων κυβερνητικών υπηρεσιών.»

Το νέο C-130J είναι ικανότερο σε κάθε τομέα από τα προηγούμενης γενιάς C-130, αφού θα έχει μεγαλύτερο ωφέλιμο φορτίο, θα είναι ταχύτερο και μπορεί να ταξιδέψει σε μεγαλύτερες αποστάσεις.

Κάθε αεροσκάφος θα διαθέτει επίσης πρόσθετες εξειδικευμένες δυνατότητες, όπως ευρυζωνική ζεύξη δεδομένων, σύστημα δορυφορικών επικοινωνιών υψηλής ταχύτητας και μια ηλεκτρο-οπτική / υπέρυθρη κάμερα.

Το πρώτο από τα νέα Hercules θα παραδοθεί το 2024, με τον πλήρη στόλο να είναι επιχειρησιακός από το 2025, επιτρέποντας τη σταδιακή απόσυρσης του υπάρχοντος στόλου αεροσκαφών C-130.

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com